Генпрокурор Рябошапка розповів, що візьметься за злочини, скоєні «елітою»

рябошапко

Генпрокуратура під керівництвом Рябошапки займеться низкою резонансних справ, у тому числі злочинами, які скоїла «елітою».

Генпрокуратура під керівництвом Рябошапки займеться низкою резонансних справ, у тому числі злочинами, які скоїла «еліта». Він назвав кілька категорій резонансних справ, на яких зосередиться, на деякі пріоритетні справи звертає увагу глава МВС Арсен Аваков.

Про це Рябошапка розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Відповідаючи на питання, які справи для нього є пріоритетними, і на які справи звертає увагу Аваков, Рябошапка сказав: «Є дві справи, про які ми говорили з Арсеном Борисовичем. Одна стосується дуже відомого журналіста Павла Шеремета. Інша пов'язана з Одесою. Не буду розкривати деталі, але вона теж резонансна і на слуху».

За словами Рябошапки, йому для ефективної співпраці потрібен не глава МВС, а керівник Нацполіції.

«За великим рахунком, мені потрібен для співпраці не стільки міністр, скільки керівник Національної поліції. Тому що вона є органом досудового слідства і бере участь у великій кількості кримінальних проваджень. Для мене більш важлива співпраця власне з Нацполіцією, а не міністром», - пояснив Рябошапка.

Він упевнений, що Аваков не буде політично перешкоджати розслідуванню проваджень.

«Я не думаю, що міністр буде політично перешкоджати розслідуванню якихось справ. В принципі, Генеральна прокуратура має можливість бачити будь-які втручання або перешкоди і еагувати на це. Поки у мене таких ризиків не було, навпаки, Аваков сам телефонує і звертає увагу на пріоритетні справи, з перших днів, коли я зайшов в офіс», - додав Рябошапка.

Як зазначив генпрокурор, серед пріоритетів - справи, пов'язані з розслідуванням злочинів, скоєних на Майдані, «і те, що було після Майдану».

Крім того, це справи, пов'язані з національною безпекою і обороною. Країна фактично в стані війни, водночас існувала ситуація з Укроборонпромом, - додав він.

Рябошапка ставить для себе в пріоритет «злочини», скоєні «елітою», в тому числі корупцію, повернення в бюджет держави вкрадених активів.

«Це банки, які грабувалися, і активи з яких виводилися. Це державні підприємства, які грабувалися останнім часом. У цих справах не просто особа повинна бути засуджена, але також гроші повинні бути знайдені і повернені», - повідомив він.

Генпрокурор вважає, що найважливіша ділянка - повернути гроші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: