Львівські богатирі вибороли першість на Чемпіонаті Світу з Лог-Ліфту

лог22
фото Львівської міськради

Спортсмени Павло Кордіяка та Юрій Огоновський здобули золото та срібло відповідно на 11-ому офіційному Чемпіонаті Світу з Лог-Ліфту.

Лог-Ліфт - це окрема дисципліна у спорті, яка випробовує витриваліст та силу спортсменів. Переможцем у Лог-Ліфті стає той, хто протримає металеву палю на головою найдовше. Чинним рекордсменом Світу є головний організатор змагань — Жидрунас Савіцкас, найбільш титулований атлет за всю історію дисципліни. У 2015 році він підняв та зафіксував над головою 228 кг.

Цьогоріч змагання проводили на Батьківщині рекордсмена - у Литві.

Львів'янин Юрій Огоновський на змаганнях виборов срібло - він підняв палю вагою 175 кілограмів і поступився лише атлету з Латвії.

Щн один учасник зі Львова - Павло Кордіяка підняв 182,5 кг та здобув титул Чемпіона Світу 2019 року.

«Наш стяг на п’єдесталі, наш Гімн на центральній площі міста в Литві як знак перемоги на турнірі, де представлено близько 20-ти країн — це достатня мотивація, щоб рухатись далі і вже наступного року підтвердити свій статус та привести медалі до рідного Львова», — прокоментував Павло Кордіяка участь львів'ян у турнірі.

Варто відзначити, що на турнірі виступав ще один львів’янин Олег Пилип’як, який зафіксував рекорд Світу серед юніорів — 185 кг та довершив тріумф львівської команди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: