У Соснівці заблоковано 64 вагони з російським вугіллям: протестувальники  чекають на Мальського

69677376_2538582399540573_143022887698169856_n

Блокувальники чекають на зустріч з Маркіяном Мальським, аби з’ясувати, чому вугілля з Російської Федерації привезли в Україну.

Блокувальники чекають на зустріч з Маркіяном Мальським, аби зясувати, чому вугілля з Російської Федерації привезли в Україну.

1 вересня на станцію «Соснівка» прибули 113 вагонів з вугіллям з маркуванням РФ, розповідає один із координаторів акції, голова громадської організації ветеранів АТО Олексій Фролов: «Мої товариші просто їхали на риболовлю і побачили понад сотню вагонів з російською реєстрацією. Ми відразу викликали поліцію, яку, до речі, чекали більше години. Вони зафіксували звернення і все. Більше жодної інформації – що це за вугілля, чому воно в Україні ми не отримували».

За словами протестувальників, документів на вугілля ніхто не надав ані активістам, ані працівникам поліції. Документи наступного дня дозволили сфотографувати начальнику Червоноградського СБУ.

«В усній формі він нам дав відповідь, що все законно, вугілля з Росії. Тепер вже кажуть, що вугілля з Казахстану. Ще були версії, що воно мало бути транзитне, а Польща відмовилась. І його забрали на Центральну збагачувальну фабрику», – розповідає Фролов.

Частину вагонів все ж таки розблокували. Сталося це після зустрічі з директором обласного департаменту паливно-енергетичного комплексу Михайлом Гретом, який пообіцяв активістам, що влаштує зустріч з головою ОДА Мальським для з'ясування обставин інциденту.

«Нас обдурили, – обурюється Олексій Фролов. – Грет сказав, що все це блокування незаконно, що кожного дня сплачують по 100 тисяч пені за простоювання на колії Укрзалізниці. Ми погодились пропустити, але з гарантією, що решта вагонів нікуди не поїдуть, а ми зустрінемось з Мальським. В п’ятницю, як ми домовлялися, зустрічі не було, має зустріч бути сьогодні, на 16.00. 8 днів ми не маємо жодної відповіді. Звертались ми й на гарячу урядову лінію, викликали двічі слідчу оперативну групу, дзвонили на гарячу лінію СБУ».

Наразі в Соснівці залишаються 64 вагони. За інформацією ветеранів АТО, це лише перша пробна партія. Всього  має бути близько тисячі російських вагонів.

Фото з соціальної мережі Facebook

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: