У Зеленського обіцяють знизити ціну на газ для населення

газ

Останніми місяцями, ще з весни ціна на газ йде вниз. Але варто зауважити, що вже у вересні ціна на газ для населення буде ще меншою, а це 115 грн за 1000 кубометрів.

 

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє Укрінформ.

«Я хочу повідомити, що згідно з останньою інформацією, для населення у вересні місяці ціна газу буде знижена приблизно на 115 гривень за 1000 метрів кубічних. Таким чином, за останні 5 місяців зниження ціни на газ для населення складає близько 30%. Тому цього вересня газ для населення буде дешевшим, ніж він був у вересні минулого року», - заявив Герус.

Також він зауважив, що зараз триває робота зі зниження тарифів на електроенергію для непобутових споживачів.

«Є сподівання, є шанси, що з 1 жовтня тарифи на електроенергію для таких споживачів будуть знижені ще на 10 копійок, а з 1 вересня таке зниження відбулося на 20 копійок», - зазначив Герус.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» в серпні знизив ціну на природний газ для населення та інших споживачів ПСО на 5,1% (на 251,46 грн) порівняно з липневою ціною - до 4 тис. 653,54 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ і вартості транспортування).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: