В Україні можуть скасувати військовий податок

військовий податок

У команді президента Володимира Зеленського заговорили про можливе скасування військового збору. Якщо це трапиться, то в українців щороку залишатиметься приблизно 20 млрд грн.

Про можливе скасування податку повідомив глава Офісу президента України Андрій Богдан в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» , передає Obozrevatel.

У І півріччі 2019 року до державного бюджету надійшло 10,4 млрд грн військового збору, що на 22 %, або на 1,9 млрд грн, більше, ніж за відповідний період минулого року.

Довідка: Військовий збір в Україні становить 1,5%. Платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи, як в Україні, так і за її межами, фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

З 3 серпня 2014 року набрав чинності Закон України від 31 липня 2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу і державного бюджету» України, якими зокрема, тимчасово встановлено військовий збір.

Разом із «військовим збором», для збільшення прибуткової частини бюджету, істотно збільшені рентні ставки на видобуток вуглеводнів і руд, підвищено акцизи на сигарети без фільтра, скасовані пільги з оподаткування прибутку від операцій з цінними паперами та в готельному бізнесі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: