В Україні вже оштрафували понад 240 «євробляхарів»

бляшка

Від часу закінчення пільгового періоду, протягом якого не накладалися штрафи за порушення митного режиму ввезення автомобілів, в Україні встигли оштрафувати вже 243 власники таких авто.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на джерела.

Зазначимо, що митний період закінчився 22 серпня 2019 року. З того часу власників автомобілів на європейській реєстрації, які ввезли ці машини до України з порушенням митного законодавства (порушили термін перебування таких авто у режимі транзиту) почали штрафувати.

«Відповідно до бази даних ДФС за ознаками зазначених правопорушень з 22 серпня 2019 року по 4 вересня 2019 року складено 243 протоколи про порушення митних правил», — повідомили у ДФС.

Водночас наразі у парламенті розглядають законопроєкт, яким депутати хочуть продовжити термін пільгового періоду використання «євроблях». Цей законопроєкт до Ради вніс президент Володимир Зеленський, позначивши його як невідкладний.

Так, з 22 серпня вступають в дію нові санкції:

– У разі перевищення строку доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тисяч грн.

- Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тисяч грн або конфіскація таких авто.

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення.

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу «євробляхи» у володіння або розпорядження іншій особі, а також її використання у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.

23 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру розмитнення автівок, зокрема з європейськими номерами, та закон, який підвищує відповідальність за порушення правил розмитнення автомобілів.

22 лютого 2019 року сплив термін пільгового розмитнення авто на єврономерах, протягом якого зареєструвати автомобіль в Україні можна було зі знижкою у 50%. Протягом «пільгового періоду розмитнили понад 124 тисячі «євроблях». Власники таких авто сплатили до бюджету 7,67 мільярда гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: