Володимир Гірняк: «Голова ЛОР радше працює помічником нардепа, аніж виконує свої прямі обов’язки»

70394012_2414990555244019_5760249557157937152_n

Завтра, після тривалих канікул, збирається на сесію Львівська обласна рада. Напередодні засідання ми говоримо з заступником голови ЛОР Володимиром Гірняком про те, як змінився політичний ландшафт України за останні кілька місяців, яке місце у нових реаліях займає партія «Громадянська  позиція» та чи звітуватиме він на сесії про свою роботу.

– Старий політичний сезон повільно переповз у новий. Що здобула і що втратила Україна та Львівщина за останніх кілька місяців?  

– Відбулося повне перезавантаження влади. Ніхто не очікував таких результатів. Правильно, що проведені були парламентські вибори, бо ця Рада не дала б можливості працювати. Зараз команда Зеленського має всю повноту влади, і певні її кроки мені подобаються. Я думав, що буде гірше, адже були певні побоювання. Звичайно, є деякі помилки, але критичної ситуації не сталося. Правильно, що скасували депутатську недоторканість, адже всі це декларували. Зараз багато залежить від того, що буде робитися в економічній сфері. Мені дуже сподобалося, що багато міністрів мають закордонну освіту. Прийшло покоління, яке мислить по-іншому. На Львівщині є новий голова ОДА, який за останній час значно більше вник у проблеми області. Вважаю, що його призначення було хорошим вибором.

– Яким Ви бачите майбутнє партії «Громадянська позиція»?

– Для «Громадянської позиції» це був важкий період. Спочатку виглядало, що Анатолій Гриценко був одним з претендентів на перемогу. Була дуже важка кампанія, важко було шукати ресурси. Ми очікували на кращий результат під час президентських виборів. Також неочікувано низький результат отримали на парламентських. Але я спілкувався з багатьма керівниками партійних осередків і мені подобається, що люди не відійшли. Всі, з ким я говорив, виявили бажання далі працювати. У 20-их числах у нас буде з’їзд партії, де будуть прийняті певні рішення. Якщо брати наш результат, то, очевидно, були певні прорахунки. І ми про це відверто скажемо на з’їзді. Треба говорити і про свою відповідальність, мабуть, на рівні області ми не донесли правильні меседжі. Але нічого страшного не сталося. Ми рухаємося вперед. У нас є потужна Львівська обласна організація, понад 200 місцевих депутатів різних рівнів, і люди готові працювати далі.

– Зазвичай після таких результатів відбувається певне оновлення партії. Чи буде воно і вашому випадку?

– На це питання я зможу відповісти після з’їзду, але, очевидно, певне оновлення відбудеться. І це сприймає керівництво партії. Я не виключаю, що хтось може відійти, але це не багато людей.

– Чи готові ви до місцевих виборів?

– Ми готові у будь-який момент. Є осередки, які працюють, ми маємо з чим йти до людей, нам немає чого приховувати. Хотів би, щоб якомога швидше відбулися місцеві вибори, але  я не бачу юридичних механізмів провести їх цього року.

– Чи прогнозуєте ви перезавантаження влади на рівні облради, адже відомо що у порядку денному завтрашньої сесії є ваш звіт?

– З моїм звітом склалася доволі цікава ситуація. Я йшов у відпустку 15 серпня, знаючи, що сесія планується на 5 вересня. Приїхавши з відпустки, я дізнаюся про те, що сесія 10 вересня, і включено мій звіт. Але на цей день у мене раніше були заплановані невідкладні справи, тому я повинен бути у Києві. Про сесію і про звіт мене раніше ніхто не інформував. Тому під час цієї сесії  мене не буде, проте прозвітувати однозначно слід буде на найближчих сесіях. Наразі мені ніхто, включно з головою облради не висловлював претензій щодо моєї роботи. При цьому до роботи голови у мене багато зауважень і ключове з них, що він має працювати як голова ЛОР, а не як помічник народного депутата, і я йому про це говорив. Тому я сподіваюся, що на наступній сесії зможу прозвітувати про свою  роботу. За цей час хочу піти на засідання комісій, які я курую – майнової, медичної, транспорту, і послухати чи є в них зауваження до моєї роботи. Вважаю, що це було б логічно і правильно.

Матеріал надано прес-службою Володимира Гірняка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: