Депутатські війни: Ганущин наносить удар у відповідь

IMG_1237

Депутати Львівської облради визнали незадовільною роботу двох заступників голови – Андрія Білоуса та Володимира Гірняка. Кадрових рішень наразі не прийняли, але звільнення обох заступників – лише питання часу.

Нагадаємо, наприкінці травня низка депутатів відмовилася внести у порядок денний звіт голови облради Олександра Ганущина. Той заявив, що група депутатів на чолі з Володимиром Гірняком хоче змістити його з посади, але ще не назбирала достатньо голосів. Пізніше голова облради таки відзвітував, але постало питання про звіт його заступників.

Сьогодні ж у порядок денний було включено питання про звіт обох заступників. Попри відсутність на сесії Володимира Гірняка, депутати вирішили розглянути його роботу. Більшість тих, хто виступав, оцінили її як незадовільну.

«Я  був вкрай незадоволений, що заходи в частині реорганізації бюджетних установ проводилися під вигуки «Ганьба обласній раді!» і він був співініціатором цих процесів. Він робив багато речей, не враховуючи думку громадськості», – заявив депутат Ярослав Качмарик.

«Було проведено лише 17 конкурсів на посади керівників медзакладів, у процесі ще 16. Ефективність роботи такої комісії, яку очолює Володимир Гірняк, є сумнівною», – додав депутат Іван Лабай.

«Не може бути в президії людина, яка не шанує букву закону. Він не пішов у відпустку і при цьому балотувався до Верховної Ради, проводив агітацію. Є багато фактів, де роботу Володимира Гірняка можна визнати незадовільною», - заявила голова фракції БПП Катерина Кеньо.

Водночас, як заявив під час обговорення перший заступник ЛОР Андрій Білоус, Володимир Гірняк телефонував йому і повідомив, що перебуває на лікарняному, попросивши врахувати цю обставину під час розгляду питання.

Втім, депутати до цього прохання не прислухалися. 53 обласні обранці проголосували за те, щоб визнати роботу Володимира Гірняка незадовільною.

За це проголосували фракції БПП, «Самопоміч», «Батьківщина», УКРОП, НРУ. Натомість не підтримали незадовільну оцінку фракції ВО «Свобода», «Громадянська позиція» – за винятком одного депутата,  Радикальна партія – теж за винятком одного депутата та фракція «Народний контроль».

Далі настала черга звітувати Андрія Білоуса. Під час обговорення йому закидали, що свого часу, коли звітував Ганущин, він вийшов із зали. У відповідь Андрій Білоус нагадав, що дата звіту голови ЛОР були визначена всіма керівниками фракцій, але оскільки цього зроблено не було, він попередив Ганущина, що вважає некоректним бути присутнім під час його звіту. Водночас кілька депутатів заявили, що йдеться не про роботу Білоуса, а про його політичну позицію.

«Дивно, що тут 70 чоловік сидить і ніхто не може сказати слова доброго про роботу першого чи другого заступника. Давайте задумаємося чи ми всі зробили, що від нас залежить перші ніж вимагати від когось», - заявив депутат Андрій Дума.

«Думаєте справа у вашій роботі чи це політична розправа щодо вас та іншого заступника?» – запитав він в Андрія Білоуса. Однак той відмовився відповідати.

«Взаємодії і роботи між головою та заступниками в останній час немає. Може, це і політична доцільність. Ми говорили з Андрієм Васильовичем, щоби працювати так, як раніше, але в нього своє бачення. Просто люди мають іншу позицію, не хочуть працювати конструктивно», – заявила Катерина Кеньо.

Вона запропонувала визнати роботу Андрія Білоуса незадовільною.

Олександр Ганущин перед остаточним голосуванням заявив, що спільна політика у сесійній залі неможлива, якщо президія не працює в унісон.

«Це політична оцінка, вотум довіри. Мені шкода, що так є, але перший заступник підтримав позицію саме Володимира Гірняка», – заявив голова ЛОР.

Зрештою за визнання роботи Андрія Білоуса незадовільною проголосував 51 депутат. Розклад голосування по фракціях був такий, як і під час попереднього щодо Володимира Гірняка.

Вже після голосування Олександр Ганущин заявив, що в облраді будуть проведені консультації щодо депутатів, які можуть зайняти посади заступників голови.

«Перед цим має стояти питання чи готова облрада позбавляти заступників посад після того, як визнала незадовільною їхню роботу. Вважаю, що тепер уже це питання назріло. Ми повинні до цього підійти з врахуванням Трудового кодексу. Вони також мають можливість написати заяви «за власним бажанням». Це був би логічний вихід із ситуації, бо довіра або є або немає», – підсумував Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: