Facebook запустив інформаційний сервіс про вакцинацію

щеплення112

Причиною цього стало поширення в соцмережах численних інформаційних фейків про небезпеки вакцинації.

«Дуже часто люди ухвалюють рішення про вакцинацію на основі інформації, отриманої онлайн. У тому числі, зважають на досвід інших, про який прочитали в соцмережах. Саме тому важливо, аби користувачі мали доступ до перевіреної та науково обґрунтованої інформації про здоров’я, а не були змушені шукати її серед мільйонів фейків», - написала Уляна Супрун у Фейсбуці.

Facebook, а отже і Instagram, надаватимуть ще більш потужну підтримку темі вакцинації. Тепер коли користувач шукає інформацію про вакцини, йому пропонують дізнатися, чому ВООЗ радить зробити щеплення, аби захиститися від багатьох небезпечних хвороб, та перенаправлятимуть на сайти з достовірною інформацією. Також користувачі соцмережі будуть різними мовами отримувати сповіщення про те, що коли йдеться про здоров’я, необхідно довіряти лише науково обґрунтованій та актуальній інформації, - пояснила екс-очільниця МОЗ.

Соцмережа вже знижує рейтинги спільнот і сторінок, які поширюють неправдиву інформації про вакцини в стрічці. Такі сторінки ви ніколи не побачите у переліку рекомендованих за пошуком, і їх також позбавляють можливості збирати гроші. Регулюється і неправдива реклама та хештеги, за якими можна знайти фейки про вакцини.

Такий крок Facebook також високо оцінила ВООЗ. Адже відмову від щеплень організація вже назвала однією з найбільших сучасних загроз.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: