У Львові відкрився арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея» (фото)

IMG_1311

Сьогодні, 10 вересня у Львові на вулиці Шота Руставелі, 8А розпочав свою діяльність арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея».

Першою експозицією яку представили в арт-центрі стала виставка Ігоря Яновича “Чорне" яка є достатньо особистою, щоб глядачі могли потрапити у суб'єктивний простір автора і відчути власні переживання.

Однак, чорний — це також не-колір. В роботах художника він може свідчити про певну відмову від того, щоб працювати кольором. Й саме ця особливість чорного є важливою для Яновича, який зосереджений на обмеженій палітрі заради досягнення точного звучання. “Чорне" Яновича — серія про самостійну поведінку матерії (коли фарба стікає або крапає на полотно) у поєднанні з жестом автора (коли чорні лінії нагадують каліграфічні форми або утворюють контрольовані насичені чи, навпаки, зникаючі плями). У цих роботах чорний — не найчорніший, а такий, що матеріалізує суб'єктивний простір, чутливий до експресії різної інтенсивності, в якому існує місце різкому жесту, очікуванню і спостереженню за зміною матерії, дріпінгу, рельєфу і монохромним площинам. Чорний тут нічого не символізує. Він закликає до проникливості і робить явною присутність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: