В «Слузі народу» готові говорити про виведення натівських інструкторів при деокупаціі Донбасу

image (72)

Для відновлення довіри за столом переговорів і деокупації Донбасу в партії «Слуга народу» готові говорити про виведення американських інструкторів з території України.

Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко («Слуга народу») в інтерв’ю ТСН.ua, повідомляє «Європейська правда».

За його словами, важливим є питання відновлення довіри шляхом переговорів, реалізації якихось конкретних маленьких дій, повернення полонених.

«Звичайно, це покращить атмосферу за столом переговорів - коли воно буде зроблено, воно дозволить перейти до якогось наступного питання. Не обов’язково про зміну української Конституції чи амністію, бо ще є маса гуманітарних питань на лінії розмежування, є питання виведення іноземних військ з території України», - сказав Яременко.

«Так, росіяни скажуть, що йдеться про американських інструкторів з території України, ми скажемо, що російських нерегулярних військових формувань з окупованих територій. Але до цієї дискусії все рівно потрібно дійти», - наголосив він.

Водночас, за словами депутата, такі дискусії ще не ведуться.

«Ми повинні говорити, домагатися в тому, в чому це можливо, не поступаючись жодними своїми інтересами, десь досягти якогось процесу, створити ситуацію, яка би примусила росіян зробити щось, що нас задовольняє», - підкреслив Яременко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: