Нідерландські слідчі перекваліфікували Цемаха з свідків на підозрюваного

Цемах

Нідерланди перекваліфікували Володимира Цемаха, що раніше вважався ключовим свідком у справі про знищення малайзійського літака MH17 над Донбасом, в підозрювані.

Нідерланди перекваліфікували Володимира Цемаха, що раніше вважався ключовим свідком у справі про знищення малайзійського літака MH17 над Донбасом, в підозрювані, повідомила депутат Європарламенту від Нідерландів Каті Пірі в інтерв'ю DW.

За її словами, міжнародна слідча група (JIT) і нідерландський прокурор розповсюдили лист, в якому зазначалось про те, що згідно з інформацією, що з'явилася цього літа, тепер Цемаха розглядають в якості одного з підозрюваних.

Каті Пірі стала автором відкритого листа, підписаного 4 вересня 40 депутатами Європарламенту, в якому вони закликали президента України Володимира Зеленського не допустити видачі Володимира Цемаху Москві. На думку Пірі, Україна заплатила занадто високу ціну за повернення на батьківщину своїх громадян.

Нагадаємо, 7 вересня Цемеха передали Росії в рамках обміну "35 на 35".

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов'язання. Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: