Поляки пропонують навчати українських дипломатів

jacek

Дипломатична академія МЗС Польщі пропонує проведення вишколів для посадовців, дипломатів та політиків з України.

Про це розповів міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович на церемонії присвоєння дипломатичних рангів у Дипломатичній академії МЗС Польщі, інформує «Польське радіо».

У церемонії взяли теж участь українські дипломати, зокрема посол України у Польщі Андрій Дещиця, а також представники української Дипломатичної академії при МЗС України.

Міністр поінформував, що його відомство проводить нині перемовини щодо проведення Дипломатичною академією МЗС Польщі вишколів для українських посадовців та налагодження співпраці дипломатичної академії із відповідними структурами в Міністерстві закордонних справ України.

Чапутович висловив задоволення, що на церемонію присяги польських дипломатів прибули представники України. «Наші відносини з Україною розвиваються дуже добре», - сказав він, нагадавши про найновіший візит до Польщі нового президента України.

«Ми запропонували навчання новим українським елітам тут, у Дипломатичній академії, у формі курсів, що підготують їх до політичного життя у своїй країні. Тому що ми хочемо поділитися досвідом Польщі – країни, що пройшла трансформацію, підготовку до членства в Європейському Союзі та НАТО. Це стосуватиметься не тільки українських дипломатів. Але теж політиків, посадовців, тих, хто займається політичною діяльністю», - заявив очільник МЗС Польщі.

Чапутович додав, що завдяки такій співпраці українські посадовці можуть ознайомитися із польської системою державної служби та «польською політичною системою». «Це дозволили би їм впевнено та ліпше представляти свою країну», - зазначив він. Міністр пояснив, що польські чиновники також скористалися таким навчанням, коли Польща подала заявку на членство в ЄС. «Сьогодні ми можемо самі поділитися своїм досвідом», - відзначив голова МЗС.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: