Фахівці виявили порушення у всіх обстежених їдальнях Львова

отруєння
фото ілюстративне

Сьогодні, 11 вересня, на засіданні спеціальної комісії доповіли про результати проведення комісійних обстежень закладів громадського харчування, що надають послуги з проведення банкетів і урочистих подій.

Про це повідомляє прес-центр Львівської міьсради.

Як зазначили фахівці, практично в усіх таких закладах громадського харчування виявили грубі порушення, тому складені відповідні приписи, а одного суб’єкта оштрафували. Тож ці перевірки продовжили.

З 3 липня до 30 серпня комісії райадміністрацій Львівської міської ради провели 101 комісійне обстеження закладів ресторанного господарства, що надають послуги з проведення банкетів і урочистих подій. При цьому 16 суб’єктів господарювання не допустили робочі комісії до проведення комісійних обстежень.

«Практично на кожному об’єкті виявили порушення. За результатами досліджень встановлено, що 46% готових кулінарних виробів та 33% змивів не відповідають нормативно-технічній документації, і в 4% виявлено патогенний стафілокок», - повідомили сьогодні на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Виявлені також інші грубі порушення — недотримання потоковості технологічного процесу, відсутність медичних оглядів, гігієнічного навчання, незнання гігієнічних норм і правил персоналом таких закладів, відсутність документів на якість і безпечність харчових продуктів. За результатами комісійних обстежень, складені службові доповідні і здійснено 5 позапланових перевірок таких закладів, один суб’єкт оштрафований. До 2-х тижнів перевіримо виконання приписів, — розповіла Галина Пилипович, спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Львівського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

«Заклади громадського харчування не мають внутрішнього лабораторного контролю за готовою продукцією і гігієнічного навчання персоналу. Тільки 52 об’єкти по Львову зараз звернулися за внутрішнім лабораторним контролем. Тому треба на цьому наголошувати, щоб усі працювали в законодавчому полі», — зауважила Галина Михальчук, завідувачка Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

За ініціативою заступниці голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірини Маруняк, районні адміністрації продовжать перевірки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: