У Росії вчений скоїв самопідпал, протестуючи проти знищення мов корінних народів

альберт

Удмуртський вчений помер у лікарні після скоєння акту самоспалення.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на джерела.

Альберт Разін, який здійснив акт самоспалення біля будівлі Держради Удмуртії, помер від отриманих травм у 1-й республіканській клінічній лікарні, до якої його було доправлено.

«Житель Іжевська, який намагався накласти на себе руки біля будівлі Держради Удмуртії, помер від отриманих травм. Про це заявили в 1-й республіканській клінічній лікарні, до якої був доправлений потерпілий», - йдеться в повідомленні.

При цьому першоджерело не називає прізвища загиблого. Але з контексту випливає, що йдеться саме про Альберта Разіна.

Раніше в Іжевську біля будівлі Держради російської республіки Удмуртія 10 вересня стався акт самоспалення, вчинений Альбертом Разіним, кандидатом філософських наук, доцентом, заслуженим діячем науки Удмуртської Республіки. Перед самоспаленням Разін тримав плакат «Якщо завтра мою мову забудуть, я готовий сьогодні померти».

Було опубліковано звернення Разіна до депутатів Держради Удмуртії із закликом змінити існуючу ситуацію, що веде до вимирання мов корінних народів регіонів РФ.

Рік тому в Росії було ухвалено новий закон про вивчення рідних мов. Згідно з ним, тепер школярі та їхні батьки в регіонах зможуть обирати, яку мову вважати рідною, і, відповідно, відмовлятися від вивчення національної мови або її уроків. У регіонах законопроект викликав протест національної інтелігенції, яка побоюється, що національні мови зовсім перестануть вивчати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: