Поліцейські незаконно стежили за громадянами - СБУ

злочини

Працівники СБУ у Києві викрили осіб, які збували замовникам інформацію, отриману внаслідок проведення незаконних оперативно-технічних заходів. Ними виявились колишні та діючі співробітники Нацполіції, СБУ та кияни, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини.

Працівники СБУ у Києві викрили осіб, які збували замовникам інформацію, отриману внаслідок проведення незаконних оперативно-технічних заходів. Ними виявились колишні та діючі співробітники Нацполіції, СБУ та кияни, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, - йдеться на сайті СБУ.

Під час розслідування зловмисники з 2015 року систематично прослуховували абонентів стільникового зв’язку, проводили візуальне спостереження за об’єктами, зламували облікові записи користувачів у соціальних мережах, електронній пошті та популярних месенджерах.

Зауважимо, що учасники злочинної групи підшукували клієнтів серед представників бізнес кіл. Ціна за такі завдання сягали кількох тисяч доларів за «комплекс послуг».

У ході проведення багатоходової спецоперації правоохоронці затримали шістьох учасників групи під час передачі замовнику флеш-носія з тижневим звітом трафіку з’єднань його бізнес-конкурента.

Під час проведення обшуків за місцями проживання та роботи злочинців у Києві та Харкові співробітники СБУ вилучили зведені звіти за результатами незаконно проведених негласних слідчих розшукових дій, шкідливе програмне забезпечення для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерної техніки. Також виявлено копії баз даних органів державної влади, підроблені посвідчення працівників правоохоронних органів, набої до автоматичної стрілецької зброї, комп’ютерну техніку із доказами здійснення протиправної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: