Рівень довіри до Зеленського зріс - соцопитування

соціолги

71% опитаних задоволені діяльністю президента України В.Зеленського. Такі дані оприлюднила соціологічна група «Рейтинг» згідно результатів опитування, проведеного упродовж  6-10 вересня 2019 року. 11% – протилежної думки, 18% – не змогли сформувати своє ставлення до нього. У порівнянні із липнем цього року рівень задоволеності роботою Глави держави зріс майже у півтори рази.

Стосовно питання, чи справи України йдуть у правильному напрямку,  55% опитаних вважають, що так. І лише у 18% – вважає, що справи в Україні йдуть неправильно. 26% – не визначилися з цього питання.

Найкраще оцінюють напрямок розвитку країни на Заході та Півдні.  У Центрі і на Сході  опитмістичнішою залишається молодь та виборці «Слуги народу». Натомість відносно більше песимізму спостерігається серед найстарших та симпатиків партій «Європейська Солідарність» та «Опозиційна платформа – За життя».

Роботу очільника Уряду О.Гончарука, позитивно оцінюють   29%, з іншого боку 11% – негативно. Дві третини ще не змогли дати оцінок новому Прем’єр-міністру.

Стосовно роботи Верховної Ради, то тут задоволені 39% респондентів, незадоволені – 16%. Не змогли оцінити – 45%.

Більше 70% підтримують надання законодавчої ініціативи громадянам України, розширення повноважень Президента щодо призначення керiвникiв Нацiонального антикорупцiйного бюро (НАБУ) та Спецiалiзованої антикорупцiйної прокуратури (САП), а також збiльшення кiлькостi уповноважених з прав людини (омбудсменiв). Близько двох третин виступають за закрiплення в Конституцiї норми про вибори народних депутатiв за пропорцiйною виборчою системою та скасування адвокатської монополiї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: