Рябошапка розповів, як реформуватимуть прокуратуру

рябошапка11

Як повідомив новопризначений прокурор Руслан Рябошапка у дописі на Фейсбук, парламент у першому читанні підтримав проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури».

«Цей законопроект передбачає ряд нагальних задач для перезавантаження прокуратури», - йдеться у дописі Генпрокурора.

Зокрема:

  • Оптимізувати чисельність і провести переатестацію прокурорів. Спеціальні кадрові комісії із залученням міжнародних експертів перевірятимуть як професійні компетенції, так і доброчесність.
  • Забезпечити донабір на вакантні посади серед фахівців з відповідним досвідом у сфері права і вищою юридичною освітою. Будь-хто з відповідною освітою, досвідом і знаннями зможе зайняти вакансії в органах прокуратури будь-якого рівня. Нам потрібні нові обличчя.
  • Трансформувати військову прокуратуру. Військові прокурори за бажанням зможуть так само пройти атестацію і перевірку на доброчесність і стати частиною нової системи органів прокуратури. Куруватиме процес новопризначений заступник Генпрокурора-Головний військовий прокурор Віктор Чумак. Ми плануємо створити спеціалізований підрозділ, що займатиметься злочинами в сфері національної безпеки і оборони (як наприклад, справи «Укроборонпрому», бронежилетів, вибухів на складах боєприпасів).
  •  Розробити стратегію розвитку прокуратури, систему оцінювання якості роботи прокурорів, вимірювання та регулювання навантаження на прокурорів.

Оновлення прокуратури розпочнуть із прийняття відповідного закону, - також повідомив Рябошапка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: