Україна та Німеччина продовжать співпрацю у впровадженні реформи децентралізації

1567168749-9266

На цьому наголосила Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час зустрічі з Послом Федеративної Республіки Німеччина Анкою Фельдгузен та Спецпосланником Уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеоргом Мільбрадтом. 

«Наразі є унікальна синергія зусиль Президента, Уряду, Парламенту, щоб перейти до ключового етапу реформи децентралізації та створити дієву систему контролю за законністю рішень органів місцевого самоврядування. Завдяки системній підтримці наших міжнародних партнерів вже маємо відповідну основу для законодавчого врегулювання цього питання», – зауважила Міністр.

Також вона наголосила, що треба продовжувати напрямок картографічного моделювання для створення найоптимальнішої моделі територіального устрою України. Зважаючи на важливість створення спроможної мережі надання публічних послуг, цей напрямок роботи набуває ще більшої важливості.

Крім того, за словами Альони Бабак, до грудня цього року має бути ухвалена Стратегія регіонального розвитку 2020-2027 рр. «І тут ми також очікуємо на вагому експертну підтримку. Стратегія повинна стати позитивним сигналом всьому світу, як Україна бачить роботу з регіонального розвитку: підняття економіки, розбудова соціальної інфраструктури, посилення людського потенціалу. Мета одна: підвищити позицію України в рейтингу людського розвитку. Економічне зростання України неможливе без сильних громад, без розвитку регіонів. Ми хотіли би, щоб українці мали гідне життя – це наш пріоритет», – підкреслила Міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: