Порошенка допитало ДБР у справі ПриватБанку

Порошенко
фото ілюстративне

П’ятого президента України Петра Порошенка допитали у Державному бюро розслідувань у справі націоналізації ПриватБанку та захоплення росіянами українських моряків у Керченській протоці у листопаді минулого року.

Про це він сказав журналістам, повідомляє Укрінформ.

За словами Порошенка, питання слідчого стосувалися націоналізації ПриватБанку і подій у Керченській протоці.

«Ми 100% праві, закон на нашому боці. Націоналізація була елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни великі гроші, але чомусь ДБР та інші правоохоронні органи цим займатися не хочуть», — заявив екс-президент.

«Крім того, сьогодні задавали питання по моряках, по Керченській протоці. Їм недостатньо рішення Міжнародного трибуналу, який визнав правоту України в праві користуватися українською Керченською протокою та українським Азовським морем і узбережжям Маріуполя й Бердянська, де українські ВМС несуть берегову оборону, і саме унаслідок рутинної ротації наших кораблів була проведена операція і була здійснена агресія РФ. Агресія, яка визнана світом», — додав екс-президент.

Як повідомлялося, ДБР розслідує 13 кримінальних справ, у яких фігурує Порошенко. У більшості з них заявиком виступає Андрій Портнов — колишній заступник глави Адміністрації екс-президента Віктора Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: