Що Зеленський і Разумков думають про кнопкодавство однопартійців

кнопкодавство

Голова Верхвоної Ради ІХ скликання Дмитро Разумков приніс вибачення за кнопкодавство однопартійців і заявив, що вони «вміють виправляти помилки». Натомість Зеленський заявив, що перейматися кнопкодавством - не його прерогатива, це має регулювати закон.

Дмитро Разумков так прокоментував факт порушення закону:

Голова ВР також повідомив, що в якості добровільного штрафу вони переведуть свою місячну заробітну платню на благодійність. Дмитро Разумков виславив сподівання, що такий крок стане уроком для всіх і спокуси покнопкодавити у новопризначений народних обранців не буде.

Згодом факт кнопкодавства серед представників франкції СН прокоментував і президент України Володимир Зеленський.

На думку Зеленського, глава держави не має регулювати кожного депутата, а це має робити закон.

«Це їх велика помилка, я знаю, що вони вибачились», – прокоментував Зеленський.

На питання журналіста «Української правди» про те, чи будуть їх позбавляти мандата, відповів: «Є законодавство, яке це регулює. Хай всі депутати приймуть закон про імперативний мандат і хай закон регулює їх справу, а не президент регулює кожного депутата».

Нагадаємо, 11 вересня депутати від фракції «Слуга народу» Сергій Литвиненко та Олена Копанчук порушили правила персонального голосування під час розгляду президентського законопроекту про імпічмент.

Згодом вони вибачилися за це і пояснили, що не мали злого умислу. Сергій Литвиненко також заявив, що готовий віддати зарплату на благодійність у якості вибачення. Копанчук пояснила, що кнопкодавила, бо переймалася, аби законопроект таки прийняли.

Нагадаємо, 3 вересня Рада направила до КС законопроект про позбавлення нардепів мандатів за прогули і «кнопкодавство». В ст.81 Конституції України може з'явитися пункт про те, що достроково повноваження нардепа припиняються, якщо суд встановить факт неперсонального голосування – позбавляти мандата пропонують і того, хто голосує, і того, за кого голосують. У такому випадку повноваження будуть припинені з моменту набуття чинності рішення суду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: