15 райських країн, в яких жити дешевше, ніж в Україні (фото)

1284410-R3L8T8D-1000-010
Фото: Всвіті. Нікарагуа

Звичайно, у всіх з них є свої недоліки, але вічне сонце і блакитна вода того варті.

Всвіті знайшли 15 казкових місць, в яких жити дешевше, ніж ми собі уявляємо.

Індонезія

holaplaya
фото: holaplaya
werelax / openwalls
фото: werelax / openwalls

Крім того, що в Індонезії можна їсти, молитися і любити, тут ще можна просто доступно жити. І жити досить малобюджетно. Ціни тут дуже демократичні: поїсти можна менше, ніж за $ 1, жити за $ 150 на місяць, але працювати можливо тільки через інтернет, оскільки тут дуже високий рівень безробіття.

Камбоджа

charmingasiatours
фото: charmingasiatours
amazonaws / tizianasegato
фото: amazonaws / tizianasegato

Камбоджа – один з основних напрямків для подорожей з невеликим бюджетом. Але й жити тут можна також за дуже невеликі гроші. За $ 5 місцеві рибалки прямо при вас приготують смачну вечерю зі спійманого ними ж краба. А будь-які інші морепродукти тут коштують $ 1-2. У чому ж справа? Це не чистий пляжний острів, де ви будете цілодобово безперервно лежати під парасолькою. Дикий місцевий пляж іноді «прикрашають» зграї безпритульних собак або інші мешканці лісу. Якраз для тих, хто хоче жити подалі від цивілізації.

В’єтнам

blogspot
фото: blogspot
botg / taopic
фото: botg / taopic

Південно-Східне узбережжя В’єтнаму славиться тим, що тут знаходиться 11000 гектарів тропічного лісу. І це чи не найкраще місце в Азії для дайвінгу та підводного полювання: тут проходить величезний бар’єрний риф. І навіть по вихідних в цих місцях вільно від туристів. Тому і житло тут можна знайти за $ 150-200 на місяць. Правда, жити тут доведеться в тісному контакті з місцевими жителями. Приготуйтеся до того, що вони будуть ділити пляжні місця з вами.

Лаос

travel
фото: travel
wordpress / thewowstyle
фото: wordpress / thewowstyle

Лаос – держава в Південно-Східній Азії, відома своїми красивими горами, буддистськими монастирями і сплавами по річках на гумових човнах із зупинками в кафе і барах. Ціни в Лаосі дуже демократичні: жити тут можна за $ 9-20 на добу, тобто за $ 1-5 за обід і пересуватися, взявши в оренду байк, за $ 10.

Таїланд

фото: ingubo
фото: ingubo
chanbokeo / world-insight
chanbokeo / world-insight

Незважаючи на те, що це місце дуже популярне серед туристів і трохи дорожче за інші азіатські країни, ціни в Таїланді все одно не такі високі в порівнянні з багатьма європейськими країнами. Оренда цілого будинку тут обійдеться в $ 160-320 на місяць, разове харчування – $ 1-3, а оренда мопеда $ 63-80 на місяць. Варто відзначити, що в сільській місцевості Таїланду, прямо посеред розкішних джунглів, можна оселитися за $ 4 на добу.

Індія

rjmcollection
фото: rjmcollection
trendspace / clicktur
фото: trendspace / clicktur

Густонаселена країна з Тадж-Махалом, відомими печерами, фортами і храмами, ну і зі святою коровою. Крім того, це ще й дуже вдале з економічної точки зору місце для проживання. Всього $ 100-110 достатньо, щоб зняти тут апартаменти на місяць на двох. Тарілка гарячого рису з куркою тут може коштувати всього 40 рупій – це приблизно 60 центів, за повноцінний обід доведеться заплатити $ 1-2.

Непал

wiki-travel
wiki-travel
eskipaper / worlds
фото: eskipaper / worlds

Містичний Непал славиться як центр духовності в Азії, і ті, хто шукає шлях, їдуть сюди з усього світу, щоб медитувати і вбирати унікальну атмосферу цього місця. Ті, хто не жадає просвітління, теж їдуть – милуватися красивими горами, приголомшливими храмами й древніми пагодами. Непал – рай для мандрівників з обмеженим бюджетом. Витрати на харчування тут можна обмежити $ 1 на день. Звичайно, якщо ходити по ресторанах, буде дорожче, але найдорожчі страви тут коштують від сили $ 8, а оренда однокімнатної квартири (Катманду) – $ 1-2 в день. Громадський транспорт тут коштує до $ 0,2.

Китай

abercrombiekent
фото: abercrombiekent
blogspot / advfactory
blogspot / advfactory

Китай – країна контрастів, з мальовничими сільськими пейзажами і переповненими міськими мегаполісами, з природною красою, яка розкинулася на диких і неприручений рівнинах пустелі Гобі і північного піка Евересту. Незважаючи на те, що Китай – це величезна країна, в ній досить просто дістатися з одного місця в інше. Поїздки по країні не будуть вимотувати вас так сильно, як в інших країнах. Та й таксі в більшості міст вартують особливо дешево – $ 1 за нетривалу поїздку. А ситно пообідати тут можна всього за $ 2.

Велико Тирново, Болгарія

kalipsoua
фото: kalipsoua
activeclub / red-cat23
фото: activeclub / red-cat23

Найдорожчі країни для проживання не мають нічого спільного з цією державою – житло тут дороге, але зате в порівнянні, наприклад, зі Швейцарією, відпочинок у Болгарії дуже навіть економний. Тут так само красиво, як і у Франції, але пляшка пива коштує всього $ 0,80, а квартиру тут можна зняти всього за $ 200 на місяць.

Нікарагуа

media
media
nicaragua / tastylifemag
фото: nicaragua / tastylifemag

Нікарагуа – справжній бюджетний рай для тих, хто любить економити. У цій країні все коштує дешево, починаючи від їжі і закінчуючи орендою. При цьому мінімальна вартість проживання зовсім не означає, що вам доведеться пожертвувати якістю життя, до якої ви звикли у себе вдома. $ 995 буде достатньо, щоб зняти велику квартиру, оплачувати рахунки і їжу на двох, дозволяти собі маленькі розваги (кіно, наприклад) і навіть запрошувати прибиральницю три рази на тиждень.

Гватемала

rmcclub
фото: rmcclub
beautifulplacestovisit
фото: beautifulplacestovisit

Ця колоритна країна з багатою культурною спадщиною вважається однією з найдешевших для проживання. Вартість житла тут не здається такою вже низькою – $ 100 000 за будинок в десять кімнат. Зате оренда житла набагато дешевша – $ 200 за однокімнатну квартиру на місяць. Продукти харчування теж досить дешеві – $ 24-40 з головою вистачить на тиждень. До того ж Гватемала рясніє тропічними фруктами і чудовою кавою.

Гондурас

bookfriendlytravel
фото: bookfriendlytravel
kn3 / orangesmile
фото: kn3 / orangesmile

Гондурас сьогодні – один з найбільш перспективних туристичних напрямків світу. Бо тут дешево, красиво, весело, смачно і романтично. Оскільки все тут дуже дешеве, летіти сюди можна з одним рюкзаком. Хороша, по-справжньому смачна і вишукана місцева їжа коштує $ 3 за порцію. Треба їхати!

Перу

imgur
фото: imgur
travelimage / theprisma
фото: travelimage / theprisma

Звичайно, країна немаленька і ціни можуть відрізнятися від регіону до регіону. Наприклад, Ліма – це сьогодні місто, що швидко зростає і розвивається, тож і ціни там нетипові. Зате в невеликих містечках в джунглях жити можна абсолютно за копійки.

Гуанахуато, Мексика

lifewomenstyle
фото: lifewomenstyle
academic / villapassaat
фото: academic / villapassaat

Прямо посеред Мексики знаходиться культурно розвинене місто Гуанахуато. Непогану квартиру тут можна зняти за $ 150-200 на місяць, келих пива в барі коштує менше $ 1, а квиток у кіно – жалюгідні $ 3.
Про свій досвід життя тут Рей Бредбері написав оповідання «Наступний у черзі». Тут також проходить відомий фестиваль мистецтв під назвою Cervantino. Його назвали на честь автора роману про Дон Кіхота.

Ксаміл Біч, Албанія

фото: 24
фото: 24
panoramio / twimg
фото: panoramio / twimg

Південна частина Албанії – ідеальне місце для тихого життя. Поруч – невелике місто і національний парк Бутрінті. Клімат – середземноморський, місцеві продукти – оливкова олія і мандарини. На відміну від сусідніх Греції, Італії або навіть Хорватії тут дуже дешево: пиво коштує 90 центів за пляшку, житло – $ 100-120 на місяць. Їжте морепродукти (тут продають 30 видів риби, середня вартість страви в кафе – $ 6), пийте дешеве вино ($ 6 за пляшку), катайтеся на катамаранах і сподівайтеся, що туристів тут через п’ять років більше не стане.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: