Чи загрожує українцям дефіцит бюджету і до чого тут місія МВФ, - економіст

бюджет

11 вересня міністр фінансів Оксана Маркарова оприлюднила звіт щодо виконання доходів українського бюджету упродовж восьми місяців 2019 року.

11 вересня міністр фінансів Оксана Маркарова оприлюднила звіт щодо виконання доходів українського бюджету упродовж восьми місяців 2019 року.

І хоча про річні підсумки говорити ще зарано, загальну тендецію вже можна вловити: дефіцит бюджету у сумі 2,9 мільярда станом на початок серпня загрожує українській економіці значною внутрішньою заборгованістю.

Про передумови дефіциту, ризики і як їх уникнути у бюджеті 2020 року ІА Дивись.info розмовляла з економістом Андрієм Новаком. 

Андрій Новак - український економіст, автор книги "Як підняти українську екооміку".

- Найбільше коштів бюджет недоотримав від приватизації. Замість 17, 7 мільярда прогнозованих надходжень до бюджету станом на 1 серпня 2019 року надійшло тільки 2,2 % від цієї суми - 369,1 мільйонів гривень. В чому полягає причина недофінансування?

- Розмір прогнозованих податкових надходжень визначали народні обранці попереднього VIII скликання. Вони анонсували реформу «Велика приватизація», за результатами якої до бюджету і мали надійти зазначені кошти. Однак та політична сила, що минулоріч анонсувала цю реформу, після виборів втратила чисельність у парламенті. Як результат - дефіцит бюджету.

- А як щодо реєстрації автівок на іноземній реєстрації? Хіба вони не забезпечили левову частку надходжень до бюджету?

- Реєстрація так званих «євроблях» питання радше суспільно значуще, аніж економічно ефективне. Надходження від розмитнення не компенсували невиконання інших пунктів бюджету.

- Які саме фактори, крім приходу до влади нових політичних еліт, спровокували брак надходжень?

- До цих факторів належить курс гривні, зокрема. Національна валюта виявилася стійкішою і середній курс за січень-серпень становив 26,6 грн за дол США при врахованому в бюджеті на 2019 рік середньому обмінному курсі у 28,2 дол США. Цей пукт спричинив недовиконання по митних платежах та рентній платі за видобуток природного газу. Також несприятливо позначилися на надходженнях до бюджету темпи зростання імпорту товарів, які виявилися повільнішими, ніж очікували. Знижений обсяг виробництва тютюнових тютюнових виробів у поточному році також не задовільнив показників, введених у бюджетний план.

- 12 вересня в Україні розпочала свою роботу місія Міжнародного валютного фонду. Фонд завжди вимагав від українського уряду планувати бюджет з найменшим дефіцитом. Тож є передумови припустити, що проситимуть урізати бюджет і в проекті 2020 року. Чи вдасться це зробити народним обранцям?

- Внести до проекту бюджету низький показник дефіциту - можливо, і це зробити нескладно. Питання в іншому: чи вдасться цей бюджет виконати і не загнати економіку в боргову яму? З одного боку, ВР рухається в напрямку скорочення видатків завдяки зменшеній кількості департаментів та інших держструктур. Менше департаментів - менше видатків на фінансове забезпечення держслужбовців. З іншого боку, народні обранці анонсували також збільшення витрат на соціальні виплати. Тож який дефіцит буде прописаний у новому бюджеті і чи вдасться його дотриматися - побачимо згодом.

- Коли нардепи ІХ скликання будуть приймати проект бюджету на 2020 рік?

- Коли вони це робитимуть, немає жодного значення. Бюджет може бути прийнятий і у жовтні-листопаді, і «під новорічну ялинку».  Має значення тільки його якість, і розумні очікування від кожного із податкових прогнозів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: