З початку «хлібного» перемир'я терористи обстрілювали українські позиції понад 500 разів, — штаб

be47bbaf91c70e10fc5061cff3b019ce

З часу оголошення «хлібного» перемир'я ворог обстрілював позиції українських бійців більше півтисячі разів, з них вісімдесят – із забороненої мінськими угодами зброї.

Про це повідомляє штаб ООС.

Як зазначив командувач ООС генерал-лейтенант Володимир Кравченко, встановлене 21 липня цього року перемир’я в районі проведення операції Об'єднаних сил мало позитивні наслідки виключно на початковому етапі.

«У перші дні кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася майже у два рази. Однак, вже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій за добу, в окремих випадках, до двадцяти і більше. Загалом, з часу оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював наші позиції більше півтисячі разів, з них вісімдесят – із забороненої мінськими угодами зброї», – повідомив Кравченко.

Він також додав, що численні факти порушень режиму припинення вогню з боку окупаційних військ свідчать про їхній провокативний характер та спроби викликати вогонь у відповідь.

«Їхня мета – нанести максимальне ураження особовому складу підрозділів операції Об'єднаних сил та, за будь-яку ціну, викликати вогонь у відповідь і через проросійські засоби масової інформації звинуватити нас у недотриманні мінських угод. Ми своє слово тримаємо», – наголосив командувач ООС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: