Рада зобов'яже секонд-хенди встановлювати касові апарати

секонд

Фізичні особи, які торгують уживаними товарами, змушені будуть використовувати касові апарати.

Про це йдеться в проекті закону 1053-1 про застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО), який Рада ухвалила в першому читанні, повідомляє «Економічна правда».

Згаданий проект закону внесли депутати від «Слуги народу» Олексій Леонов та Дар'я Володіна. Проте документ розроблявся в тому числі командою Міністерства фінансів.

Законопроект вносить зміни до переліку осіб, які повинні застосовувати РРО («касові апарати» — ЕП).

Зокрема, норма, яка стосується «уживаних товарів» — це зміни до статті 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі,
громадського харчування та послуг».

В статті 9 закону зазначається, в яких випадках можна не використовувати РРО та/або програмні РРО. У свою чергу, законопроект 1053-1 розширює список виключень для цієї статті, додавши туди «уживані товари».

Повний текст саме цієї норми в проекті прописаний так:

«Стаття 9. Реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, та розрахункові книжки не застосовуються:

9) при здійсненні фізичними особами торгівлі продуктовими або промисловими товарами (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; лікарських засобів, виробів медичного призначення; ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння; уживаних товарів) за готівкові кошти на ринках».

Із тексту незрозуміло, на кого саме ця норма буде розповсюджуватись, але коло продавців уживаних товарів доволі велике.

В ДФС на уточнюючі запитання ЕП не відповіли. В прес-службі Міністерства фінансів заявили, що зможуть відповісти після засідання Комітету Верховної
ради з питань фінансів, податків та митної політики, на якому планується розглянути пакет «податкових» законопроектів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: