У Ватикані відбулася зустріч Блаженнішого Святослава з Вселенським Патріархом 

варфоломій 2

Вчора, 16 вересня у Ватикані відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, із Вселенським Патріархом Варфоломієм. Зустріч відбулася в будинку Санта Марта, де проживає Святіший Отець Франциск.

Вчора, 16 вересня у Ватикані відбулася зустріч Блаженнішого Святослава, Отця і Глави УГКЦ, із Вселенським Патріархом Варфоломієм. Зустріч відбулася в будинку Санта Марта, де проживає Папа Римський Франциск, повідомляє Секретаріат Глави УГКЦ в Римі.

Прибувши  з офіційним візитом до Ватикану, Патріарх Варфоломій на наступний день свого перебування зустрівся з Блаженнішим Святославом, щоб обговорити ситуацію в Україні та екуменічні відносини між УГКЦ та ПЦУ. Зустріч розпочалася з обміну подарунками: Глава УГКЦ подарував Святішому Патріарху факсимільне видання Галицького Євангелія 1144 року — найдавнішого з точно датованих слов’янських рукописних Євангелій. А Патріарх Варфоломій подарував Блаженнішому Святославу видання про осідок Константинопольського патріархату та історичну марку, випущену на честь візиту Святішого Отця Венедикта XVI до Константинополя у 2006 році.

Глава УГКЦ також запропонував Патріарху Варфоломію створити змішану комісію Православної Церкви та Східних Католицьких Церков, щоб «дати новий поштовх в екуменічному діалозі».

Додамо, що зустріч відбулася з ініціативи Предстоятеля УГКЦ в рамках офіційного візиту Святішого Патріарха Варфоломія до Ватикану, організованого Папською радою у справах єдності християн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: