В Чернівцях розпочався ювілейний фестиваль «Червона рута»

Червона рута

Сьогодні у Чернівцях розпочався ювілейний Всеукраїнський музичний фестиваль «Червона рута». Стартує фестиваль концертом за участю Національного симфонічного оркестру України.

Сьогодні у Чернівцях розпочався ювілейний Всеукраїнський музичний фестиваль «Червона рута» і буде тривати до 22 вересня. Стартує фестиваль концертом за участю Національного симфонічного оркестру України.

Участь візьмуть солісти і гурти з кожної області України, переможці відбіркових конкурсів 2019 року та зірки української масової музики. Всього до фінальних змагань було запрошено майже 950 учасників з-поміж 5000, котрих було прослухано по всій Україні впродовж 2018 року.

«Перший фестиваль «Червона рута» відбувся 30 років тому саме у Чернівцях. І сьогодні ми розпочинаємо новий фестиваль української пісні. Розпочнемо наше дійство концертом з програмою «Симфонічний Івасюк», за участю Національного симфонічного оркестру України, джаз-бенду, хору «Чернівці» Чернівецької обласної філармонії та солістів-переможців попередніх наших фестивалів», - сказав виконавчий директор фестивалю Мирослав Мельник.

Також директор фестивалю розповів, що участь у ньому цього року візьме майже тисяча учасників з усієї України. За розрахунками організаторів після проведення фестивалю повинно з’явитися більше півтисячі нових україномовних пісень.

«Ми довго думали над тим, яким має бути ювілейний фестиваль — у форматі спогадів чи у форматі нового репертуару. Зупинились більше на другому варіанті. За увесь минулий рік ми прослухали більше 5 тисяч конкурсантів по всій Україні. Трохи менше тисячі відібрали на фінальний етап фестивалю. Багато із учасників мають виконувати власні пісні, які раніше ніде не звучали. Ми порахували, що за результатами фестивалю повинно з’явитися більше 500 нових україномовних пісень. Цей контент піде в ротації на радіостанції, музичні канали тощо», - додав Мельник.

Переглянути програму можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: