Через здорожчання електроенергії ціни на хліб можуть ще рости

хліб

Ціни на хліб підвищилися на 15-22% через здорожчання електроенергії. З якою динамікою зростатимуть ціни на хліб в подальшому залежатиме від рішень уряду, - розповідає голова Всеукраїнської асоціації пекарів Володимир Череда.

Ціни на хліб підвищилися на 15-22% через здорожчання електроенергії. З якою динамікою зростатимуть ціни на хліб в подальшому залежатиме від рішень уряду, - розповідає голова Всеукраїнської асоціації пекарів Володимир Череда, йдеться на сайті Факти ICTV.

«Деякі компанії, які займаються виробництвом хлібобулочних виробів, ще з березня почали закуповувати електроенергію за прямими договорами, і в них зростання цін склало близько 15%. Але більшість виробників перейшли на закупівлі на оптовому ринку електричної енергії з липня, і їх продукція подорожчала на 20-22%», - повідомив Володимир Череда.

Президент Всеукраїнської асоціації пекарів прогнозує, що подальша динаміка цін на хліб залежатиме від рішень уряду щодо регулювання ринку електроенергії.

«Є невелика надія, що новий уряд все-таки виконає свою обіцянку, і ціна повернеться до того рівня, який був до 1 липня. Якщо ні, то, звісно, ми будемо змушені переглядати ціни на хлібобулочні вироби», - підкреслив Володимир Череда.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: