Кабмін хоче остаточно відмінити трудові книжки

трудова
Фото ілюстративне, з вільних джерел

За 6-9 місяців Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет хоче перевести всі документи, що стосуються кадрових питань в уряді, в електронний формат.

Про це він написав у Facebook.

«Починаємо поступово винищувати паперові процеси в держорганах. Починаємо зі шматка, на який припадає більша частина паперового документообігу — кадрового (він же HR). За моєю оцінкою, тільки на канцелярію навколо кадрових документів держава витрачає 50-100 млн грн щорічно. А скільки витрачається даремно часу і талантів — оцінити неможливо», - підкреслив він.

Він також зазначив, що найближчим часом трудові книжки теж мають піти в історію. «Весь обіг, який стосується конкурсів, найму, відпусток, відряджень, звільнень і т. д. — у цифру. У цифру потрібно також перевести архів. Закони, які зобов'язують зберігати паперові справи 75 років, мають залишитися в минулому столітті. Це також буде корисно для бізнесу. Сильно спростимо всю логіку погоджень. Блок-схеми, за якими документи «ходять» по кабінетах, спростимо і скоротимо в 3-4 рази», - підкреслив він.

Міністр КМУ планує зосередитися на створенні єдиного реєстру держслужбовців, оскільки це дозволить централізувати і комунікації, і багато інших HR-аспектів. Зараз HR-інформація розпорошена по різних органах у найрізноманітніших форматах.

Для цього, зазначив Дубілет, владі доведеться змінити кілька законів і постанов, а також впровадити правильне ІТ з особливою увагою до кібербезпеки. «Я розраховую, що ми зможемо все це зробити протягом 6-9 місяців», - написав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: