Пристайко роз'яснив умови проведення виборів на Донбасі

пристайко

Головними умовами проведення виборів на тимчасово непідконтрольних територіях є забезпечення безпеки та вільна участь усіх українських політичних партій, вважає міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Про це він заявив на засіданні Комітету з питань зовнішньої політики та євроінтеграції, повідомляє Еспресо.TV.

«Якщо ми говоримо про проведення виборів - то є певне законодавство. Чому у своїх виступах я говорив про те, що в ідеалі ми хочемо проведення виборів на всій території? Є багато критики, яку я чув - я хочу, щоб ви зрозуміли мій сигнал. Якщо ми розраховуємо на єдину державу, якщо ми робимо чесну спробу зшити нашу державу, нам потрібно проведення виборів на всій території, щоб люди обрали людей, які представлятимуть їх на локальному масштабі», - сказав він.

За словами міністра, для цього треба в ідеалі провести вибори по всій Україні одночасно.

«Я розумію, що це бажання може зіткнутися з реальністю - люди з автоматами і танки на вулицях, відсутність кордону - тоді вибачте, якщо безпека не забезпечена, вибори відбутися не можуть. Для того, щоб відбулися вибори, треба, щоб усі партії - отримали доступ, і я не буду переховувати інші стандарти проведення виборів, ви їх приблизно уявляєте. Є спеціалісти, які знають повністю всі ці критерії, і вони доволі складні - для того, щоб ОБСЄ сказало нам в кінці цього процесу, що вибори відбулися, вважаємо їх такими, що відповідають волевиявленню українського народу», - резюмував керівник МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: