Зеленський сподівається, що ЄБРР буде інвестувати в Україну по мільярду євро на рік

image (75)

Зеленський зустрівся з віце-президентом ЄБРР Аланом Пію, розповівши, які законопроекти, розроблені за підтримки банку, розглядає парламент.

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що Європейський банк реконструкції і розвитку протягом 2−3 років збільшить розмір щорічних інвестицій в Україну до понад 1 млрд євро. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

17 вересня Зеленський зустрівся з віце-президентом ЄБРР Аланом Пію. Він зазначив, що Україна цінує співпрацю з МВФ, ЄБРР і Світовим банком, і запевнив у готовності її розвивати.

Він зазначив, що Верховна Рада вже розглядає пакет реформаторських законопроектів, зокрема розроблений за підтримки ЄБРР законопроект про концесії, проект закону про скасування переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, пакет дерегуляційних законопроектів. Крім того, уряд працює над моделлю земельної реформи, яка, як сподівається Зеленський, буде схвалена до кінця поточного року.

«Глава держави очікує, що в наступні 2−3 роки ЄБРР збільшить інвестиції до понад 1 млрд євро на рік і зробить їх більш конкурентоспроможними для приватного сектора в Україні, перш за все в питанні вартості капіталу», — сказано в повідомленні.

Президент запросив представників ЄБРР взяти участь в інвестиційному форумі, який відбудеться в Маріуполі в кінці жовтня 2019 року.

Інвестиції ЄБРР в українську економіку за підсумками 2018 року склали близько $500 млн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: