Кількість жінок в українській армії значно збільшилася

жінки-військові

Кількість жінок в українській армії за 10 років збільшилася у 15 разів. Сьогодні у війську 27074 жінок-військовослужбовиць, з них 949 – старші офіцери.

Кількість жінок в українській армії за 10 років збільшилася у 15 разів. Сьогодні у війську 27074 жінок-військовослужбовиць, з них 949 – старші офіцери, йдеться на офіційному сайті Міністерства оборони.

У 2008 році серед військових було всього 1800 жінок.

У 2017-му службу проходили вже понад 23 тисячі, а минулого року майже 25.

Статус учасника бойових дій за участь в АТО/ООС мають 9916 жінок, 166 військовослужбовиць у період з 2014 року відзначили державними нагородами України.

«Для країни надто важлива якість війська, тому Збройні Сили України нині не зважають на стать – передусім професіоналізм» – додають у Міноборони України.

Нагадаємо, що в арміях різних країн-членів НАТО жінки вже давно обіймають найвищі керівні посади. В Австралії з 2011 року вже немає жодних обмежень для жінок на будь-яких посадах, а в Норвегії аналогічний закон ухвалено ще 1985 року. Декілька років тому Міноборони США відкрило всі штати для жінок. Проте всі показники «б’є» Ізраїль — 34% загальної чисельності ЦАХАЛ є саме жінки. Найвідомішим підрозділом в ізраїльській армії є створений 2004 року жіночий батальйон «Каракаль» (піщана рись).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: