У «ПриватБанку» пояснили, чому банк “ліг” в п’ятницю 13 вересня

95f91baf-b400-4e61-921a-efd386f563ca

Керівниця департаменту електронної комерції ПриватБанку Христина Кармазіна розповіла, чому минулого тижня в банку стався збій.

Про це вона повідомила на сторінці у Facebook.

«П'ятниця - це піковий день для транзакційного навантаження. Йдуть зарахування на карту, багато витрат в пос-терміналах на землі і в інтернеті”» - пояснила вона.

«Уявіть, що процесинг - це труба, по якій проходять транзакції з карт Банку і з торгових точок по чужим картам, це багатосторонній потік. У пікові моменти будь-яке "спотикання" або мінімальний "затор" призводить до реверсу (повернень транзакцій) в системі», - пише Кармазіна.

«І це схоже на сніговий ком. Уявіть: йде багатосторонній потік, утворилося невелике накопичення транзакцій, пішло повернення потоків, реверси проходять, але не проходять нові транзакції в потоці і стають в чергу на реверс», - йдеться у поясненні.

За її словами, для процесингу 30 тис. транзакцій в хвилину - це норма. Але якщо в якусь хвилину потік збільшується до 40 тисяч транзакцій - починаються реверси.

«І ось в п'ятницю 13-го зайшли цільові поповнення 2млн транзакцій, пенсія та виплати, дуже багато зайшло в саму годину пік. І кількість транзакцій перевищила норму в пікову навантаження. О 17:32 почався "затор", до 19:23 працювало зі змінним успіхом», - пише вона.

Тож о 19:23 у банку прийняли рішення вимкнути все. А вже о 23:11 - відновили повну працездатність всіх комплексів ПриватБанку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: