Уповноважений президента попросив у Ганни Новосад дитсадків для всіх

садок2

Розвиток дошкільної освіти і доступ дітей до закладів дошкільної освіти є пріоритетним завданням для Міністерства освіти. Про це розповіла міністерка освіти і науки України Ганна Новосад на робочій зустрічі з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою.

Розвиток дошкільної освіти і доступ дітей до закладів дошкільної освіти є пріоритетним завданням для Міністерства освіти. Про це розповіла міністерка освіти і науки України Ганна Новосад на робочій зустрічі з Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою, йдеться на офіційному сайті президента України.

Метою зустрічі було обговорення актуальних питань, що безпосередньо пов’язані з реалізацією конституційного права дитини на освіту.

«Діти мають приходити у школу підготовленими, а це – завдання дошкільної освіти. Але наразі 34 тисячі дітей у країні не мають можливості відвідувати дитячий садок через відсутність вільних місць. Це стосується і великих міст, і сіл. Тому питання розвитку дошкільної освіти та створення гідних умов роботи для працівників є пріоритетом для міністерства», – зазначила Ганна Новосад.

Микола Кулеба наголосив, що вкладання коштів у ранній розвиток дитини – це інвестиції в майбутнє, бо саме у дошкільному віці формуються базові особистісні якості. «Дошкільна освіта має відповідати потребам дитини та забезпечувати дотримання її найкращих інтересів», – наголосив уповноважений Президента з прав дитини.

Зауважимо, що у Львові близько 400 малюків цього року не зможуть піти в дитсадки через брак місць і вихователів. А нових дошкільних закладів не будують.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: