Іноземні військові інструктори нам дуже потрібні, - Міністр оборони України відповів нардепу Яременку

IMG_2629

Про це Міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив на Львівщині у відповідь на пропозицію депутата від «Слуга Народу» Яременка подумати про відмову від американських інструкторів, «аби покращити атмосферу» за столом переговорів з РФ.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

«Вони нам абсолютно потрібні», - заявив міністр на Львівщині, після демонстраційної частини військових навчань «Rapid Trident – 2019», відповідаючи на питання журналістів. «Є плани щодо наступного року на навчання. Такі навчання абсолютно потрібні й ніхто не збирається їх скасовувати, - додав міністр Загороднюк. – Якщо ми розбудовуємо армію, то маємо це робити за натівськими стандартами, а тренування – це критична частина цього процесу. Тому, звичайно, ми будемо продовжувати такі навчання. Мало того, ми будемо їх розширювати!»

«Я вже говорив з комітетом ВР, вони все розуміють і їх не треба переконувати щодо розширення навчань», - додав міністр.  Нагадаємо, минулого тижня, голова комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики Богдан Яременко ("Слуга народу") в інтерв’ю ТСН.ua заговорив про можливість виведення з країни американських війсбкових інструкторів: «Звичайно, це покращить атмосферу за столом переговорів - коли воно буде зроблено, воно дозволить перейти до якогось наступного питання. Не обов’язково про зміну української Конституції чи амністію, бо ще є маса гуманітарних питань на лінії розмежування, є питання виведення іноземних військ з території України», - сказав Яременко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: