Львівська депутатка обіцяє профільну освіту в школах

піпа

В Україні хочуть запровадити профільну освіту в школах для старшокласників.

Відповідний проект Закону подала львівська депутатка, представник партії «Голос» Наталія Піпа. Вона вважає, що випускникам українських шкіл потрібно підняти свій науковий потенціал, щоби бути конкурентноздатними на міжнародному ринку праці.

З такою метою і було розроблено Закон про повну загальну середню освіту, який готують до другого читання. Він передбачає три рівні середньої освіти – початковий, базовий і профільний.

«Працюємо над пілотним проектом, щоби його реалізовати. Профільна школа передбачає, щоб кожен учень після базової, обрав собі той профіль, на якому він хоче спеціалізуватись, що його цікавить. Це мотивуватиме старшокласників ходити до школи і визначитись з майбунім професії», - пише депутатка. «Організаційно це буде зовсім інша структутра. Профільна школа дозволить учням поряд з базовими предметами опановувати той напрям, який до душі: суспільно-гуманітарний, філологічний, природничо-математичний, технологічний, художньо-естетичний чи спортивний. Діти зможуть не просто обирати предмети - вони обиратимуть власну траєкторію розвитку.»

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: