Цієї осені на строкову службу призвуть 15,2 тисяч осіб

призов

В осінню призовну кампанію для служби в Збройних силах буде призвано понад 15 тис. призовників

, йдеться на сайті Міноборони.

Там повідомляють, що до виконання завдань у зоні проведення операції Об'єднаних сил військовослужбовці строкової служби залучати не будуть.

«Терміни проведення осіннього призову - з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року. Обсяг призову - 15 тисяч 200 осіб, з них 9 тисяч - Збройні сили України, 4400 - Нацгвардія України, Держприкордонслужба - 1 тисяча осіб, Державна спеціальна служба транспорту - 800 осіб», - зауважують у відомстві.

Нагадаємо, за законодавством на строкову службу призиваються юнаки віком 20-27 років  (раніше призову в армію підлягали юнаки віком від 18 років). До того ж молоді люди за бажанням можуть служити у війську і з 18 років, але на військовій службі за контрактом.

Термін строкової служби у війську для призовників, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра – 12 місяців.

Відстрочка від призову дається за станом здоров'я на один рік, також для отримання освіти та професійної діяльності. Крім того, відстрочка може бути надана в зв'язку з непрацездатністю родичів і наявністю дитини віком до 3 років.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: