У ЦНАПах Львова діє сервіс для людей з вадами слуху

інвалідність

У Львові у  Центрі надання адміністративних послуг  люди з інвалідністю можуть скористатися інклюзивно-привітним сервісом. Це облаштовані мнемосхеми,  наземна навігація, в режимі онлайн запроваджений сурдоперекладач тощо.

Це дає змогу всім людям безперешкодно користуватися  адміністративними послугами, що є в ЦНАПах Львова, йдеться на сайті Львівської міської ради.

«Ми працюємо над територіальною доступністю — як зовнішньою, так і внутрішньою, щоб була можливість для маломобільних людей безперешкодно дістатись від зупинки громадського до транспорту до ЦНАП, та безперешкодно переміщуватись у приміщенні ЦНАП. Для осіб з інвалідністю по зору у ЦНАП облаштовані мнемосхемами шрифтом Брайля, завдяки яким відвідувач самостійно може зорієнтуватись у приміщенні, та за допомогою смугонаправляючої наземної навігації — дістатись до визначеного місця.»

Як повідомляють розробники наступним кроком у наближенні послуг ЦНАП є впровадження онлайн-сурдоперекладача для нечуючих осіб.

«За допомогою колег з товариства глухих, ми спільно пройшли навчання жестовій мові — наші адміністратори освоїли базові навики володіння мовою жестів, аби привітатися і зустріти людину, визначити її потребу. А щоб чітко і якісно спілкуватися з нечуючою людиною, запроваджений онлайн-сурдоперекладач. За допомогою адміністратора, через онлайн-зв'язок відвідувач зможе якісно та швидко отримати: консультацію, подати звернення, подати документи на замовлення адміністративної послуги. Ми сподіваємося, що так зможемо приділити ще більше уваги всім відвідувачам, і розказати про цей широкий спектр послуг, що надають у ЦНАП м. Львова», — розповіла в.о. заступника директора департаменту адміністративних послуг ЛМР Мар’яна Дюганчук.

«Така праця дуже потрібна і корисна, тому що перекладачів дуже мало, а глухих є досить багато, і вийти з кожною людиною особисто — практично неможливо. Тому такий дистанційний зв'язок і надання послуг саме жестовою мовою — вкрай важливий для глухих людей», — зазначила інструкторка-методистка у справах глухих Львівської обласної організації УТОГ Олена Чернишова.

Онлайн-сурдоперекладач доступний з 09.00. до 17.00 год. щоденно, крім суботи-неділі та святкових днів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: