Перша зустріч: як активісти засипали нового начальника поліції Львівщини скаргами на Садового

70154097_3546024965437883_8905177503534940160_n

Нещодавно призначений начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Василь ВІконський зустрівся з громадськими активістами. Зустріч відбулася з його ініціативи і замість запланованої години тривала майже дві. При цьому, більшість часу зайняли скарги активістів на міську владу.

Нещодавно призначений начальник ГУ Нацполіції у Львівській області Василь Віконський зустрівся з громадськими активістами. Зустріч відбулася з його ініціативи і замість запланованої години тривала майже дві. При цьому більшість часу зайняли скарги активістів на міську владу.

Як запевнив на початку зустрічі новий керівник, він «легкодоступний» для громадськості, дав свій номер телефону і закликав записуватися до нього на прийом.

Спочатку Віконському поскаржилися на роботу Дрогобицького райвідділу поліції, в якому, за словами одного з активістів, були викрадені з архіву сотні кримінальних справ. Начальник управління відповів, що уже має певне зауваження до керівника, щоправда, наразі лише до інтер’єру.

«Я побачив певний фрагмент на стіні і в мене зникло бажання далі дивитися. Я звернувся до нього чи він здогадається, що треба усунути», – розповів Василь Віконський.

Далі він запевнив, що вже врегульована ситуація з нестачею пального та канцтоварів. Щодо кадрової політики, Василь Віконський розповів, що йде на пенсію його заступник, начальник слідчого управління Микола Самарчук. На його місце з аналогічної посади у Хмельницькій області, де раніше працював сам Віконський, перейде Наталія Харченко. Щодо інших заступників, то наразі вони залишаються, а новий керівник спостерігає за їхньою роботою.

Активісти також підняли тему ліквідації у місті наркологічного кабінету, де освідчували водіїв, яких затримували під дією наркотиків.

Василь Віконський сказав, що уже звернувся до департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

«Якщо в департаменті не почують моє звернення, і в місті не відновиться робота кабінету, я дам вказівку везти людей в кабінет керівника департаменту і там освідчувати», - заявив начальник управління.

Втім більшість часу зайняла тема міської влади. Так, директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко попросив Віконського взяти під особистий контроль  розслідування подій, які сталися у травні, коли активісти  прорвалися до приміщення мерії. Він також передав начальнику управління відповідне звернення.

Втім, це викликало протест активістів, частина з яких була учасниками цих подій. Вони натомість обурилися тим, що поліція стає між ними та муніципалами та «охороняє чиновників від громади».

Однак Віконський заявив, що поліція діяла правильно.

«Якщо ви вважаєте, що поліція має дати вам право порушити закон, то ви помиляєтеся. Поліція зобов’язана здійснити превентивні заходи і не допустити цього. А давати вам можливість все виламати і чекати вас на виході – поліція так не працює», - заявив начальник управління.

Активісти також нагадали про резонансні справи, які мають стосунок до міської влади, зокрема такі як Грибовицька трагедія, «Афера століття» (розкрадання комунальної нерухомості), і попросили надати інформацію щодо того, як просувається розслідування.

Василь Віконський пообіцяв, що така інформація буде надана у жовтні.

«Ми не дамо Садовому завершити свою кар’єру без покарання», - запевнили активісти.

Вони також поскаржилися на те, що не мають вільного доступу на сесії ЛМР і попросили Віконського їх відвідувати. На це він відповів, що на останній сесії були присутні начальники усіх шести міських райвідділів.

«Їм сподобалося», - розповів начальник управління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: