Розгін протестувальників у Соснівці: затримали Семена Семенченка

70418858_724372684654812_2578066785282555904_n
Фото із соцмереж.

До Соснівки, що біля Червонограда, прибули дев’ять автобусів із спецпризначенцями для розгону протестувальників, які вже деякий час блокують рух російських вагонів із вугіллям. Кількох осіб затримано, зокрема і екс-нардепа Семена Семенченка.

1 вересня на станцію «Соснівка» прибули 113 вагонів з маркуванням РФ з вугіллям. Ешелони прямують на Центральну збагачувальну фабрику. Місцеві активісти перекрили рух потягу, оскільки вони вважають державною зрадою закупівлю вугілля у країни-агресора. Водночас червоноградські шахтарі мають постійні проблеми із збутом власного вугілля.

Активісти звернулися до поліції із заявою, а також повідомили про ситуацію голову Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського, який 10 вересня на нараді з блокувальниками і представниками Національної поліції, митниці, СБУ та Львівської залізниці повідомив, що протестувальників підтримує, але вагони слід пропустити.

Сьогодні у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що поліцейські відкрили провадження за фактом блокування залізничних комунікацій на Львівщині.

«У Сокальське відділення поліції сьогодні, 21 вересня, надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Сілець на залізничній колії станції «Соснівка» невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим наносять суттєву фінансову шкоду підприємству.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) КК України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі», – повідомили в МВС.

Тим часом сьогодні на станції зібрали мешканці Соснівки, а також колишній народний депутат Семен Семенченко, якого затримали разом з іншими протестувальниками і відправили до Червонограда. Загалом, як повідомляється, затримано близько 20 осіб.

Також на місце події прибув народний депутат Михайло Бондар, який теж повідомив, що поліціїя прибула до Соснівки, реагуючи на заяву арбітражного керуючого Центральної збагачувальної фабрики. Зараз Михайло Бондар поїхав до Червонограда, куди відправили затриманих.

На залізничну станцію «Соснівка» досі прибувають люди, обурені нинішньою ситуацією.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: