У рамках BookForum у Львові відкрився Ветеранський намет (відео)

IMG_2054-630x420
Фото: Дивись.info

У Львові відкрився Ветеранський намет, де представлена література, авторами якої є ветерани війни, волонтери, люди тим чи іншим чином причетні до бойових дій на сході України.

«В Україні є два окремих світи – люди, які дотичні до війни, і ті, хто ніяк до неї недотичний, але цікавиться цим питанням. В Києві з чотирьох тисяч проданих книжок про війну тисячу – це були книжки, які люди купили вперше. Крім того, записування подій в Україні відсутнє як пласт, немає жодної цензури. Ви тут можете прочитати і зраду, і перемогу, можливо, і про військовий злочин. Тобто цензури немає і, відповідно, читач може прочитати як це було, без цензури і слова замполітів», – каже Юрій Руденко, письменник, ветеран АТО та волонтер.

Він зазначає, що написати книжку – досить просто, а ось вже її просунути далі, розрекламувати не просто. Сьогодні є кілька видавництв, які ветеранську літературу зробили своїм напрямком, зокрема це видавництва ДІПА та «Білка». Ветеранський намет вперше з’явився на «Книжковому Арсеналі» і його появі передував скандал. Видавництву ДІПА не було надано місця про їхніх книг.

Заразу Ветеранському наметі представлено близько 90 найменувань книг.

Фоторепортаж та подробиці читайте у матеріалі кореспондентів ІА Дивись.info, а також дивіться на Відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: