Прості кулінарні лайфхаки, які зроблять страви неймовірно смачними

tt1_26761
Фото: відкриті джерела

Деякі люди вважають кухню священним місцем. Таїнство приготування їжі – своєрідний ритуал. Страва вийде вдалою тільки в разі дотримання певних умов.

Досвідчена господиня – як служитель культу, який точно знає, що і в якій послідовності потрібно зробити, щоб кожен шматочок був божественно смачним, пише Всвіті.

Кулінарні прийоми

1. Варто замочувати цибулю в холодній воді на 15 хвилин перед приготуванням салатів. Вона втрачає свою зайву пекучість!

2. Перед тим, як почати варити каву, додай до неї дрібку солі, краще морської, та трошки кориці. Напій буде шалено ароматним! Смачно готувати каву із сушеною, змеленою в порошок цедрою лимона або апельсина.

3. Додай до салатів кухонну сіль грубого помолу! Це покращує смак страви в декілька разів, тільки спробуй… Крім того, така сіль набагато корисніша для здоров’я!

4. До будь-яких салатів додай солі в кінці, якраз перед подачею на стіл! Щоб страва зі свіжих овочів була смачнішою, додай до неї дрібку цукру разом з сіллю.

5. Секрет ідеального пирога простий! Дотримуйся цього правила: для приготування тіста кількість борошна, яєць, вершкового масла і цукру в грамах має бути однаковою.

6. Обов’язково додай солі до тіста, навіть у тісто для солодких пирогів! Трохи солі в ньому поліпшить його якість: випічка буде добре тримати форму, буде пружною і приємною на смак.

7. Щоб приготувати ідеальну яєчню, готуй її не тільки на олії, а й на воді. Коли білок починає застигати, додай на сковороду трохи води. Яєчня не пригорить знизу, буде набагато кориснішою та ніжнішою на смак.

8. Бальзамічний оцет – не лише прекрасна заправка для овочевих салатів, італійської пасти, а й пряний маринад для м’яса.

Спробуй полуницю, посипану цукровою пудрою і политу кількома краплями ароматного оцту, – неймовірно смачно… Інші фрукти також непогано поєднуються з бальзамічним оцтом, варто експериментувати!

9. Котлети будуть соковитими і дуже смачними, якщо додати до фаршу замість хліба панірувальні сухарі.

10. Витирай насухо шматочки м’яса перед смаженням: хрустка рум’яна скоринка забезпечена!

11. Неодмінно додай до випічки трохи алкоголю: горілки, рому, коньяку. Ця хитрість зробить тісто хрустким і ароматним!

12. Якщо ти не любиш квасолю, спробуй згасити її на пиві! Разом із обсмаженим м’ясом і овочами така квасоля буде на диво смачною.

13. Якщо змастити м’ясо за 2—3 години до приготування гірчицею, воно вийде дуже соковитим! Також можна присипати м’ясо за 1 годину до приготування сіллю, дати йому постояти, а потім промити холодною водою.

14. Спробуй додати дрібку соди до холодного, гіркуватого чаю. Разом з лимоном, м’ятою і корицею цей напій переміниться і прекрасно збагатить спекотний літній день! Крім того, сода сприяє очищенню нирок.

15. Завжди мий і витирай ножі насухо відразу після використання: леза НЕ будуть тупитися дуже довго.

16. Сода пом’якшить навіть дуже жорстке м’ясо! Насип трохи білого порошку на сире м’ясо перед приготуванням, залиш на 15 хвилин, потім промий холодною водою. Ти здивуєшся м’якості готової страви!

17. Подавай до столу гарячі страви в попередньо нагрітому в духовці посуді, а холодні – в посуді, охолодженому в холодильнику. Це істотно поліпшить смак будь-яких страв!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: