Топ-найнеповторніших осінніх місць України

800xpano9052-9063sph-1200
Фото: Всвіті

Серед всіх пір року осінь, напевно, особливо прекрасна. Неймовірне розмаїття кольрів огортає все навколо. Гуляючи по парку, дивуєшся такому багатству яскравих фарб листя на деревах. Вони стають золотистими, ліловими і червоними, весело шелестять на вітрі.

Напевно ні одна пора року не може похвалитися таким розмаїттям барв і змін, як осінь. Не дарма люди мистецтва майже всі писали свої твори, пов’язані з природою осені, яка залучає своєю красою, незвичністю і таємничістю.

Всіті пропонує чудову осінню добірку 30-ти неповторних місць України, щоб відвідати восени.

Заліщики – місто з найпопулярнішою в Україні панорамою. За неймовірним фото сюди їдуть люди з різних міст. Кожної пори року воно грає новими фарбами і осінь – не виключення.

https://photographers.ua/photo/ukraina-osin-zalischiki-1120596/

Заповідник, зоопарк та дендропарк, відомий не лише в Україні, але й по всій Європі – Асканія-Нова, знаходиться на Херсонщині. Тут можна побачити красу українського степу, а також тварин, котрі живуть у своєму середовищі, а не у клітках.

Тростянець, маленьке містечко у Сумській області. На його околиці, а саме в урочищі Нескучне, знаходиться ландшафтний парк 19 століття.

Заповідник «Чигирин» сподобається любителям української історії та незайманої природи центральної України.

Вилкове – його часто називають українською Венецією. Селище, котре знаходиться у Одеській області і дійсно подібне до європейського містечка, адже воно також частково стоїть на воді.

Дендропарк у Полтаві – один з найвідоміших дендропарків України. А восени він набуває по-особливому яскравих фарб.

Садиба в селищі Качанівка раніше була маловідомим райським куточком. Сьогодні ж вона все частіше приваблює туристів, завдяки поєднанню живописної природи та старовинної архітектури.

Історико-культурний заповідник Самчики у Хмельницькій області – приваблює туристів завдяки своєму маєтку, на який приїздить подивитись кожен поціновувач архітектури.

Радомишль, на Житомирщині. Тут знаходиться надзвичайно гарний водяний млин, обплетений кленовими гілками, які грають фарбами уосінні пори року. Та й саме містечко виглядає досить затишно.

Пирогів – протягом усього року зачаровує своєю красою. Музей української архітектури та побуту під відкритим небом. Що знаходиться у Київській області, має чим вас здивувати. А якщо влаштувати восени пікнік біля його млинів, то може скластись враження, що ти у французькій провінції!

Олег Жарій, https://photographers.ua/photo/29-oktyabrya-2010-g-v-pirogovo-251339/

Єврейське кладовище у Чернівцях не таке відоме як Байкове кладовище у Києві чи Личаківський цвинтар у Львові, але виглядає він не менш моторошно та прекрасно.

Дендропарк «Олександрія» у Білій Церкві – справжня знахідка для фотографа, а особливо в осінні місяці. У цю пору року в «Олександрії» навіть проводяться майстер-класи з фотографії, наскільки це популярна локація.

https://yesyes.ua/catalog/u-1144/portfolio/7529

Межигір’я, Київська область. Резиденція екс-президента Віктора Януковича вже декілька років поспіль приймає туристів з усієї України. Аби її обійти, може не вистачити цілого дня!

Каньйон Смотрича у Кам’янець-Подільському. В цьому затишному містечку є глибока вузька долина, де протікає річка Смотрич.

Картинки по запросу Каньйон Смотрича у Кам’янець-Подільському.

Село Іза на Закарпатті відоме тим, що тут знаходиться єдина в Україні оленяча ферма.

Свидівець, Карпати. Карпати восени досить холодні, тому можна підібрати маршрут без ночівлі. У Свидівці можна насолодитись краєвидом гір, котрі у цю пору року вже починають вкутуватись снігом.

Ігор Меліка, http://igormelika.com.ua/

Берегове, Закарпаття. Селище неподалік від Мукачево – зразок гостинності. На його затишних вуличках щоосені, 8-9 листопада, проходить фестиваль вина.

Старовинне козацьке село Мигія у Миколаївській області. Його ще також називають «українською Швейцарією».

Картинки по запросу козацьке село Мигія

Острів Хортиця – одне з найпопулярніших туристичних місць в Україні. Восени набуває особливого шарму: древні язичницькі ідоли виглядають з багряних листків дерев.

В Ізюмі Харківської області знаходиться гора Кременець. Можна детально розповідати, але краще просто один раз на неї поглянути і почати пакувати рюкзак у дорогу.

Білгород-Дністровський, Одеська область. Міф про те, що до моря потрібно їхати тільки у теплу пору року – потрібно розвіювати. І краще це робити у місті, де є фортеця, прекрасні береги і смачне домашнє вино.

Трускавець. Це не тільки лікувальний курорт, але і затишне українське містечко. Якщо поїхати туди у холодну пору року, можна оминути натовп туристів.

Меджибізька фортеця сама по собі виглядає дуже містично. А в додаток там. Прямо у фортеці, щоосені у ніч на Хелоуїн влаштовують вечірку.

Картинки по запросу Меджибізька фортеця

Актівський каньйон, Миколаївщина. Його й так називають «диявольським», а уявіть, як він виглядає, коли палає багряними фарбами!

Alexey Kumov

Урочище Камінне Село. Ви любите фільм «Володар Перснів»? А хобітів? Якщо від цих запитань у вас одразу ж загорілись очі, то вам неодмінно потрібно потрапити в урочище Камінне Село!

Феофанія, Київ. Цей парк – одна з найпопулярніших локації для столичних фотографів, місце для зустрічі закоханих, прогулянок друзів та роздумів на одинці.

Шарівка, Харківщина. Село, у якому знаходиться найбільший садово-парковий комплекс в області, палац та автентична цукроварня.

Alex Rodoman, https://uk.wikipedia.org/

Парк «Київська Русь» не дасть українцям забути про ці славні часи князів та полководців! Там постійно відбуваються змагання, ярмарки та реконструкції.

Завжди мріяли побачити піраміди, але не мали можливості потрапити в Єгипет? Пакуйте рюкзак та поспішайте у полтавську область! Адже там є свої містичні «Полтавські Піраміди».

Картинки по запросу «Полтавські Піраміди»

Етнографічний комплекс «Українське Село» на Київщині у селі Бузова. Старовинні українські хатки, природа, дерев’яні кринички – тут є все, аби зануритись у атмосферу українського села.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: