Майже півмільйона гривень витратять на ремонт мереж електропостачання у ліцеї «Львівський»

15542242_1900758880156115_6439568523683893674_n

У ліцеї «Львівський» Львівської міської ради протягом осені відремонтують мережі електропостачання. На ці роботи витратять 455,163 тисячі гривень.

Про це стало відомо із системи публічних закупівель «Prozorro».

Капітальний ремонт мереж електропостачання ліцею проводитиме приватне підприємство «Львівелектросервіс», яке було єдиним учасником відкритих торгів та відповідно виграло тендер.

Ремонт мають завершити до 30 листопада 2019 року. Відповідний договір із підприємством уклав відділ освіти Сихівського та Личаківського районів управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради 20 вересня 2019 року.

Виконавець зобов’язується самостійно укладати з ПрАТ «Львівобленерго» додаткову Угоду про приєднання до електричних мереж ліцею «Львівський» на суму, що не перевищує 277,144 тисячі гривень та самостійно оплатити його.

Відповідно до договору, у вересні-жовтні планують провести демонтажні роботи. Їхня вартість становить 41,369 тисячі гривень. У жовтні встановлять електрообладнання, яке коштуватиме 136,648 тисячі гривень. У жовтні-листопаді планують приєднання до електричних мереж. Це коштуватиме 277,144 тисячі гривень.

До слова, у ПП «Львівелектросервіс», недостатній розмір статутного капіталу – лише 3 тисячі гривень. В аналітичній системі «You control» просять звертати на таке увагу, адже невідповідність фінансових ресурсів обсягам здійснюваної діяльності, згідно із рекомендаціями Національного банку України, може свідчити про фіктивність компанії. Малий статутний капітал точно не може вважатись гарантією надійності партнера. Розмір статутного капіталу менший, ніж законодавчо встановлений мінімум (для акціонерних товариств, банківської, фінансової, страхової сфери) і т. д. може свідчити про наявність фінансових проблем, ризики анулювання ліцензій (якщо це умова ліцензування), відмови в отриманні кредитування тощо. Чим нижче цей показник, тим вище ризик співпраці з контрагентом.

Загальна сума державних закупівель за 2019 рік у компанії становить вже 20,856 мільйонів гривень. Найчастіше послуги у цього підприємства замовляє ПрАТ «Львівобленерго».

Засновники компанії – Мар’ян Горбань та Микола Савчин.

Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: