Українська громадська активістка стала кандидаткою до польського парламенту

Мирося

Українка Мирослава Керик, голова фонду «Наш вибір», і мігрантка з України, висувається до Сейму з 38-го місця в списку «Громадянської коаліції», котра об’єднала «Громадянську платформу», «Сучасну», «Зелених», «Польську ініціативу».

Уродженка Львівщини Мирослава Керик, голова фонду «Наш вибір», і мігрантка з України, висувається до Сейму з 38-го місця в списку «Громадянської коаліції», котра об’єднала «Громадянську платформу», «Сучасну», «Зелених», «Польську ініціативу». Вона не вступила в жодну партію – її запросили в список разом із групою інших громадських діячів, інформує газета для українців у Польщі «Наше слово».

Як зауважує у статті Мирослава Керик - політики «Громадянської платформи» загалом приязно відгукуються про українців і раді бачити мігрантів з України.

«Можливо, причина в тому, що частина політиків з цієї партії широко співпрацює з українською громадою Польщі. Вони зацікавлені у розвитку добросусідських відносин. Я знаю політиків цієї партії особисто, знаю тих, котрі діють задля примирення і побудови відносин на партнерських умовах. Тому я погодилася, як громадська активістка, висуватися у списку «Громадянської коаліції», бо знаю її політиків, котрі діють задля нашої громади».

Зауважимо, що Мирослава Керик не єдина українка, яка кандидує до Сейму. Окрім неї є ще дитячий психолог Олеся Івченко і киянин Максим Капланський.

Довідково: Мирослава Керик родом із Жовкви на Львівщині. Живе у Варшаві вже 17 років. Вона закінчила докторантуру в Польській академії наук. Є засновником і президентом фонду «Наш Вибір» та редактором журналу «Наш Вибір». Співзасновник «Українського дому» у Варшаві. Також є членом Ради з питань мігрантів при Омбудсмені.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: