ДБР розслідує халатність митників - не знайшли 650 тис. євро незадекларованої готівки

ДБР

Працівники Львівського ДБР, розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками одного з митних постів Львівської митниці ДФС.

Це сприяло вивезенню незадекларованих готівкових коштів у сумі 650 тисяч євро через державний кордон України, йдеться на сайті Державного бюро розслідувань.

За інформацією, поширеною у ЗМІ правоохоронці Республіки Польща затримали трьох  громадян України та громадянина Хорватії на митному кордоні «Hrebenne - Рава-Руська» – у них вилучили незадекларовану готівку в сумі 650 тисяч євро. До цього згадані особи безперешкодно пройшли митний огляд на українському пункті пропуску.

Серед  затриманих – колишня дружина одного із керівників Національної поліції України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України.

У разі доведення вини митникам загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: