«Слуга народу» Герус не зумів домовитися з блокувальниками в Соснівці

Герус

Протестувальники із Соснівки відправили ні з чим ще одного представника влади. Народний депутат Андрій Герус, який є головою комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг розповів про візит на Львівщину, де ветерани АТО та активісти блокують залізничні вагони з маркуванням Російської Федерації.

Депутат у своєму дописі в соцмережі визнав, що вугілля й справді російське, однак стверджує, що Україні без нього не обійтися: «На сьогодні рівень запасів становить 1,2 млн тонн, це + 500 тис тонн за 3 тижні, це вже 62% від минулорічного рівня, але все одно надто мало. Звичайно, у таких умовах нам потрібне вугілля з усіх напрямків, звідки воно тільки може їхати. На Соснівці стоїть російське вугілля, яке призначається для Центренерго. Це високоякісне вугілля з Кузбасу із золою 13%. Воно мало змішуватися із вугіллям Львіввугілля із золою 45%-55% та відправлятися на Центренерго, яке приймає вугілля із золою 25%. Фактично ні це російське вугілля не може самостійно поїхати на Центренерго (бо надто низька зола), ні із Львіввугілля не може поїхати (бо надто висока зола). Але можна змішати і забрати максимально великий обсяг високозольного вугілля Львіввугілля, щоб відправити на електростанцію».

Депутат наголошує на тому, що простій вагонів у Соснівці завдає бюджету збитків: «Російська компанія-власник вагонів вже нараховує українській компанії штрафи за невчасне повернення вагонів. На сьогодні це 5 млн грн, а кожен новий день це додатково 1 млн грн до штрафу. 20% із цього, як податок на прибуток, піде у держбюджет РФ. Трохи дивна боротьба із агресором». Аргументи на протестувальників не вплинули. Вони вимагають припинити торгівлю з агресором.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: