Україна та Словаччина планують пришвидшити розблокування роботи аеропорту Ужгорода

original (16)

Україна та Словаччина домовилися спільно пришвидшити внутрішні процедури, які необхідно провести для того, аби розблокувати повноцінну роботу аеропорту «Ужгород». Злітна смуга цього летовища закінчується на кордоні зі Словаччиною.

Про це йшлося під час зустрічі міністра інфраструктури України Владислава Криклія з послом Словаччини в Україні Мареком Шафіном, передає прес-служба Мінінфраструктури.

«Для повноцінної роботи аеропорту Ужгород необхідно укласти міжурядову угоду між Україною та Словацькою Республікою. Угода має визначити умови використання визначеної частини повітряного простору Словаччини у зв'язку з наданням послуг щодо обслуговування повітряного руху визначеним українським провайдером аеронавігаційних послуг у міжнародному аеропорту «Ужгород», — пояснюють у Мінінфраструктури.

Криклій під час зустрічі запропонував, щоб положення цієї угоди тимчасово застосовувались ще до її повноцінного підписання і літаки, які використовують аеропорт Ужгорода, могли користуватися повітряним простором Словаччини.

Також Україна та Словаччина домовилися прискорити підготовчі процедури для підписання угоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: