Фейкова новина про вбивство на полігоні - новий етап інформаційної війни, - експерт

фейк3

На думку головного редактора видання Sprotyv.info, засилля фейкових новин у ЗМІ є підтвердження того факту, що інформаційна війна триває.

На думку головного редактора видання Sprotyv.info Юрія Каріна, засилля фейкових новин у ЗМІ є підтвердженням того факту, що інформаційна війна в Україні триває.

Про це повідомляє інформаційна агенція OBOZREVATEL.

Йдеться про неправдивий інформаційний вкид, що підхопили українські ЗМІ сьогодні, 25 вересня. Газета «Ратуша» опублікувала новину про виявлення тіла військовослужбовця ЗСУ в одному з сіл на Яворівщині. Мовляв, у його загибелі підозрюється польський військовослужбовець. Згодом низка видань підхопила новину та опублікувала на своїх ресурсах.

«Прямо на наших очах в інформаційному просторі України розгортається чергова операція російських прес-служб, що переслідує одразу багато цілей», - вважає Юрій Карін.

Гібридному сусіду дуже хочеться внести напругу в українсько-польські стосунки,  черговий раз дискредитувати ЗСУ і, в тому числі міжнародні навчання на Яворівському полігоні, і знову ж таки - поки не розберуться - візит Зеленського в США трошки підіпсувати.

Що ж сталося насправді? В результаті хакерської атаки на львівську газету "Ратуша" на її сайті і справді на незначний час вийшла вищезгадана новина. При чому, редакція газети, не володіючи доступом до свого ресурсу, змогла тільки заблокувати його, а для спростування фейка - опублікувала повідомлення у Фейсбуці, де прямо вказала злам свого сайту, результатом якого стало розміщення російського вкиду».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: