Рябошапка дав старт реформі прокуратури — що зміниться

630_360_1567589545-315

Набули чинності зміни до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури», які передбачають атестацію всіх прокурорів і слідчих органів.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Мета реформи – нові стандарти роботи прокурорів, які відповідають очікуванням суспільства, бізнесу та інвесторів. Спочатку відбудеться атестація, і всі чинні прокурори, які пройдуть оцінювання за критеріями професійності та доброчесності, продовжать працювати в нових органах прокуратури. Процес атестації має бути завершено до 1 вересня 2020 року, і атестовані прокурори будуть працювати на основі індивідуального оцінювання якості роботи», – зазначив генпрокурор Руслан Рябошапка.

Зокрема, атестація чинних прокурорів відбудеться на підставі положень, які вже найближчим часом будуть оприлюднені на сайті ГПУ. На їх основі з 27 вересня до 10 жовтня цього року працівники Генеральної прокуратури України подаватимуть заяви про переведення до нових органів прокуратури та про намір пройти атестацію.

Передбачається, що атестація буде складатися з трьох етапів і до кожного наступного кадрові комісії, до складу яких будуть включатися особи, делеговані міжнародними організаціями, допускатимуть тих прокурорів, які успішно пройшли попередній етап.

Перший етап являє собою іспит у формі анонімного тестування з використанням комп’ютерної техніки з метою виявлення знань та вмінь прокурора у застосуванні закону, відповідності здійснювати повноваження.

Другий етап буде спрямований на оцінку загальних здібностей та навичок прокурора на основі анонімного комп’ютерного тестування.

Нарешті, на третьому етапі прокурори пройдуть співбесіду з метою виявлення відповідності прокурора вимогам професійної компетентності, професійної етики та доброчесності. Для оцінки рівня володіння практичними вміннями та навичками прокурори також виконають письмове практичне завдання.

Заплановано, що першими атестацію пройдуть прокурори Генеральної прокуратури України, а друга та третя черги атестації буде стосуватись прокурорів регіональних та місцевих прокуратур.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: